Nieuwe meesters ontvangen diploma

11 juli 2019

Deze week presenteerden zowel in Amsterdam als Rotterdam examenstudenten hun examenproject tijdens de Expositie “nieuwe meesters”. De projecten en de verhalen die de examenstudenten erbij vertelden zorgden bij menig bezoekers voor onder andere verbazing, jaloezie, verwondering, bewondering en open monden. Want wat was er veel moois te zien!

Meesters van nu
Directeur van het Rijksmuseum Taco Dibbits die de Expo in Amsterdam opende sprak ook zijn grenzeloze bewondering uit voor de vakmensen bij het HMC. ‘Nieuwe meesters, oude meesters, meesters van nu, dát zijn jullie. Als je echt iets goed maakt is het van gister, vandaag én morgen. Dan hebben we het dus niet over oud of nieuw, dan ben je gewoon een Meester. Blijf dingen maken waarvan iedereen zegt dat het niet kan, blijf dingen doen die eigenlijk niet kunnen want vakmensen hebben we nodig en dát zijn jullie, vakmensen. Zonder jullie geen museum, laat staan een Rijksmuseum!’

Ticket voor de toekomst
Vandaag ontvangen 900 studenten hun diploma. Een diploma dat toegang verleent tot de arbeidsmarkt of het mogelijk maakt verder te studeren op een hoger niveau. Een diploma waarmee zij hun tijd op het HMC afsluiten en daarmee sluiten ook de Exposities. Wij wensen de “Nieuwe Meesters” heel veel succes met hun vervolgstap en een hele mooie zomer.

11 juli 2019 | Expositie