Nieuwe technologieën voor de creatieve maakindustrie en interieurbranche

26 maart 2019

Op 19 maart vond de conferentie nieuwe technieken kijken/maken plaats bij het HMC in Amsterdam. Een avond waarbij nieuwe technologieën voor de creatieve maakindustrie en interieurbranche onderwerp van gesprek waren.  

Bedrijfsleven en onderwijs in gesprek
In totaal waren er zo’n 50 deelnemers uit het bedrijfsleven, onderwijs en andere partijen die met elkaar in gesprek gingen over nieuwe technologische ontwikkelingen in de maakindustrie en de retail. Sectoren waarin het HMC studenten opleidt als toekomstige creatieve makers, adviseurs en retaildeskundigen. Samen bouwen we aan die goede afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven en hebben elkaar nodig om kennis te delen. Dat geldt zowel voor technologische veranderingen in het maakproces als voor de winkelbranche op het gebied van Interieur(bouw), Design, Meubels en Werkvoorbereiding.

Vruchtbare avond
Wij kijken terug op een succesvolle avond. Een open bijeenkomst met een concrete bijdrage vanuit bedrijven en zelfs concrete ideen om samenwerking tussen bedrijven en HMC verder vorm te geven. Hierbij kan gedacht worden aan zowel het meekijken in bedrijven door docenten, als participeren van bedrijven in dat wat het HMC aan onderwijs te bieden heeft.

26 maart 2019 | Algemeen, HMC-Lab