Onvergetelijke ervaringen voor Italiaanse studenten

26 maart 2024

Uitwisseling 

Dankzij het internationale Erasmus+ ALLVIEW-project werden trainingsweken mogelijk voor HMC-medewerkers en studenten op uitwisseling bij een van de projectpartners. Het HMC organiseerde twee uitwisselingen in Nederland voor de aan hun gekoppelde Italiaanse partners Artwood Academy en CEIPES. 

Deze uitwisselingen omvatten workshops en bedrijfsbezoeken rond circulaire economie, industrie 4.0 en Active Assisted Living (AAL). De HMC-studenten die hierbij betrokken waren, zorgden voor een zeer betrokken begeleiding van de Italiaanse groep. De sfeer tussen de Nederlandse en Italiaanse studenten was erg vriendschappelijk en ‘gezellig’. De Italiaanse studenten waren zo onder de indruk van de gastvrijheid en de bedrijven dat een aantal van hen en andere klasgenoten terug wilden komen voor een stage. 

Stage mede mogelijk gemaakt door Nederlandse bedrijven 

Dankzij de Nederlandse meubel- en interieurbouwbedrijven Fiction Factory, Roord Binnenbouw en TheNewMakers, die ook betrokken zijn bij het Allview project, kregen vijf Italiaanse studenten deze kans. Mooie samenwerkingen volgden, die wederzijds leerzaam en inspirerend bleken. 

Studenten 

De stages boden Valeria Gaviraghi, Andrea Gotti, Frederico Baldassari, Francesco Monzini en Nicolò Brivio waardevolle ervaringen in verschillende aspecten van hun vakgebied. Ze werkten aan diverse projecten en leerden nieuwe vaardigheden, terwijl ze ook de Nederlandse cultuur en werkomgeving verkenden. 

 

Frederico Baldassari (2e jaars Ecodesign) wilde graag werken bij een bedrijf die met Solid Surface werkt. Zo kwam hij terecht bij Roord binnenbouw. Op de foto met zijn stagebegeleider Marc Plantinga.

 

Andrea Gotti (2e jaars Ecodesign) vindt de vriendelijkheid en behulpzaamheid van zijn collega’s bij Fiction Factory zeer plezierig.

 

Valeria Gaviraghi (2e jaars Ecodesign) is zeer te spreken over hoe behulpzaam haar collega’s bij Fiction Factory.

 

Francesco Monzini en Nicolò Brivio (2e jaars Digital Marketing), zijn zeer tevreden met hun stage bij TheNewMakers omdat ze veel vrijheid en vertrouwen kregen om zelfstandig aan een nuttig project voor het bedrijf te werken. Op de foto met hun stagebegeleider, Matthijs Meijer van Putten.

Samenwerking 

De stages bij Fiction Factory, Roord Binnenbouw en TheNewMakers hebben niet alleen bijgedragen aan de professionele ontwikkeling van de studenten, maar ook aan hun persoonlijke groei en interculturele vaardigheden.