Op 17 maart is het HMC Rotterdam een stemlocatie

10 maart 2021

17 Maart is het weer zover en mogen we stemmen. Het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam is deze dag een stemlocatie. De voorbereidingen voor deze dag zijn al in volle gang. Ook zijn onze studenten Interieuradviseur hier druk mee bezig geweest en werden zij uitgedaagd om het stemhokje van de toekomst te ontwerpen.

Stemhokje van de toekomst

Marrit van de Vijver en Gitte Wouters (studenten Interieuradviseur) hebben de stemhokjes ontworpen voor de verkiezingen in maart. Door de gemeente Rotterdam werd input gevraagd rondom het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse gemeenteraad. Aan derdejaars studenten Interieuradviseur werd gevraagd om mee te denken over het ontwerp van een stemhokje en de stembus van de toekomst. Super bijzonder project! Het stemhokje van Marrit is als winnaar verkozen en zal te zien zijn op de dag dat er gestemd mag worden.

Wil jij ook stemmen bij het HMC Rotterdam?

Iedereen kan stemmen op een gewenste locatie. Wij jij je stem uitbrengen bij het HMC Rotterdam? Lees hieronder hoe dat kan:

  • Inwoners van de gemeente Rotterdam kunnen met hun stempas in ieder stembureau in R’dam stemmen dus ook bij ons op de locatie Rotterdam (zie voorwaarden op de stempas).
  • Woon je niet in Rotterdam en wil je wel op onze locatie stemmen? Vraag dan vooraf bij jouw gemeente een Kiezerspas aan (verdere voorwaarden staan op de Kiezerspas).
  • De toegang tot het stembureau is alleen via de officiële ingang van het Stembureau. Let op!! Er kan alleen gestemd worden. Er is geen toegang tot de rest van het gebouw.

De gemeente zorgt ervoor dat stemmen veilig en volgens de Coronaregels gebeurt. Zo zal er bij de deur iemand staan die naar de gezondheid van de kiezer zal vragen en de drukte in het stembureau in de gaten houdt.

 

10 maart 2021 | Algemeen