Kijk samen mee hoe Koningin Máxima het mbo-jaar opent!

02 september 2021

Op vrijdag 3 september van 11:30 uur tot 12:30 uur vieren we het mbo-jaar 2021-2022, en op die dag wordt het mbo-jaar geopend door Hare Majesteit Koningin Maxima. Dit jaar is Yuverta in Houten namens alle mbo-scholen van Nederland gastheer van deze bijzondere bijeenkomst waarbij het belang van het mbo voor de samenleving centraal staat. Het thema van de Nationale Opening is dan ook ‘ondernemen naar een betere toekomst’.  

Tijdens het programma gaan studenten en docenten onder leiding van Karim Amghar met elkaar in gesprek over de rol van het mbo in de samenleving. Dit programma wordt begeleid met filmpjes, met interviews en een omlijsting van spetterende acts.  

Docent en student aan het woord over Duurzaamheid
Docent Jasper Kaarsemaker en student Kees Dekkers gaan in gesprek over Duurzaamheid op het Hout- en Meubileringscollege. Zo spreken zij o.a. over duurzaamheid tijdens de lessen en in de school en hoe we het thema duurzaamheid in het mbo zien. 

Kortom, een uur om samen trots te zijn op wat het beroepsonderwijs biedt en betekent voor de honderdduizenden studenten en de samenleving. Allemaal strak in beeld gebracht door een team studenten en docenten audiovisueel van Landstede, die de livestream verzorgen zodat alle mbo-studenten door heel Nederland de Nationale Opening kunnen meemaken achter het scherm. Ook zijn er bij de totstandkoming van het programma studenten betrokken van o.a. MBO Amersfoort en Sint Lucas. 

Aanmelden
Kijk samen met ons mee via deze livestream. Meld je aan via deze link en beleef samen met ons en Koningin Máxima de Nationale Opening mbo-schooljaar 2021-2022.     

02 september 2021 | Algemeen, Duurzaamheid