Oud-student Kai werkt bij een luxe jacht interieurbouwer

24 juni 2019

Over twee weken is de jaarlijkse eindexamenexposities bij het HMC. Net afgestudeerde studenten laten zien wat zij de afgelopen jaren allemaal hebben geleerd. Hun verworven kennis en vaardigheden gaan ze hierna in de praktijk brengen. Dit kan bij een baan of bij een vervolgopleiding. Oud-student Kai van Eck studeerde vorig jaar af en is gaan werken.

Tijdens de Expo van vorig jaar kwam Kai in contact met Qualified People. Zij helpen jongeren graag aan een baan in de meubelbranche. ’Zo hebben wij samen gekeken naar de mogelijkheden voor hem na zijn examen met specialisatie CNC-operator. Kai heeft na zijn opleiding tot meubelmaker/scheepsinterieurbouwer niveau 2 en 3 een opleidingstraject tot CNC-operator niveau 4 gedaan. Een uniek traject, waar hij voor Madurodam met 2 medestudenten heeft gewerkt aan een aantal maquettes voor in het park. Het ging om de Portugese Synagoge in Amsterdam en Kaaswaag in Alkmaar. Dit vroeg wel om zelfstandigheid en doorzettingsvermogen! Van detailfoto’s, werkvoorbereiding, uittekenen tot en met de CNC productie. Tot in detail zijn de gebouwen nagemaakt!’, vertelt Yvonne Koning van Qualified People.

Werkwijze
In onze persoonlijke kennismaking hebben wij gekeken naar de mogelijkheden en naar de wensen en ambitie van Kai. Welk bedrijf past bij hem als persoon, waar kan hij zich het best ontwikkelen (specialisatie of juist meer allround), met welke machines ga je aan de slag? Kai heeft kennisgemaakt met een aantal bedrijven, en al snel viel zijn keuze op een luxe jacht interieurbouwer waar hij nu al een lange tijd aan de slag is. Wij als ‘werkgever’ houden gedurende de detacheringsperiode contact met Kai en zijn leidinggevende en zijn er voor hem als er vragen of uitdagingen zijn. Kai heeft zich de afgelopen periode goed ontwikkeld, heeft veel verschillende disciplines binnen de luxe jacht interieurbouw doorlopen en zijn CNC kennis kunnen inzetten en uitbouwen. Kai is hierin zelf ook kritisch wat hem dan ook ver brengt.’

Sta jij ook op het punt om af te studeren aan het Hout- en Meubileringscollege? En wil jij ook graag eens jouw persoonlijke mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met Yvonne Koning. Zij helpt jou graag meer duidelijkheid te krijgen en wie weet heeft ze de perfecte baan voor jou al klaar liggen!

24 juni 2019 | Alumni, Meubelmaker