Oud-student Koen Broersen timmert hard aan de weg

30 januari 2020

Saai kun je de projecten van voormalig student Ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer zeker niet noemen. Alweer bijna 10 jaar geleden is hij afgestudeerd en sindsdien heeft hij niet stil gezeten. Sterker nog, hij heeft een aantal bijzondere projecten gemaakt en zijn bedrijf loopt inmiddels zo goed dat hij voor het aankomende jaar helemaal vol zit met opdrachten.

Bijzondere projecten
Al tijdens zijn studie is Koen voor zichzelf begonnen. Met Koen Broersen Keukens & Interieur is hij gestart vanuit de garage bij zijn ouders. Inmiddels heeft hij zijn eigen, prachtige werkplek in Tuitjenhorn. In de tussentijd heeft hij diverse toffe projecten gemaakt. Wat dacht je van een speciaal podium voor theaterpoppen in de Nevada woestijn in Amerika. Of het volledige bekleden van een koepelvormig torenkamertje met eikenhouten delen. Een uniek project! Niet alleen na zijn studie heeft Koen mooie kansen gekregen om bijzondere projecten te doen, ook tijdens zijn studie was dit het geval. Zo is Koen een van de deelnemers die met Vliegende Meubelmakers naar de Filipijnen is geweest. Een ervaring om nooit te vergeten aldus Koen.

Voordeel van een eigen bedrijf
Koen is heel blij met de keuze om eigen ondernemer te worden. De vrijheid die het geeft om zelf richting te geven aan je bedrijf en volledig vrij te zijn in het creëren van mooie dingen zijn voor Koen heel belangrijk. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Tijdens de crisis was het ook voor Koen lastig. Maar inmiddels gaat het als een speer en kan hij gaan nadenken over doelen en toekomstplannen voor zijn bedrijf. Duurzaamheid is daar een belangrijk onderdeel van. Ongetwijfeld zullen er nog meer unieke projecten volgen.

Nieuwsgiering naar Koen zijn werk? Hier vind je het volledige interview met meer beeldmateriaal. Ook biedt Koen stageplaatsen aan aan leergierige HMC’ers, schroom niet om contact met hem op te nemen.

 

30 januari 2020 | Alumni, Meubelmaker