Project Topcentrum Meubelindustrie is afgerond én geslaagd!

27 juni 2021

De afgelopen vijf jaar heeft het HMC gewerkt aan het project Topcentrum Meubelindustrie. Dit gebeurde in een samenwerkingsverband met ROC van Twente, Summa College, Deltion College, Alfa-college, ECM en CBM. Het project Topcentrum Meubelindustrie wilde met de samenwerking van betrokken partijen inspelen op de vele ontwikkelingen binnen de meubelindustrie: het aantal medewerkers in de branche liep terug en een aankomende pensioneringsgolf zal dit nog versterken. Tegelijkertijd was het vanwege de technologische ontwikkelingen – CAD en 3D-printing bijvoorbeeld – en de opkomst van nieuwe materialen zowel binnen bedrijven als het onderwijs tijd voor vernieuwing. In bedrijven én in het onderwijs.

Vijf programmapunten
Doelstelling van dit project was dan ook het versterken van de innovatiekracht en (concurrentie)positie van aangesloten (meubel)bedrijven door het innoveren van het meubelonderwijs en het bieden van toegang tot excellente vakmensen. Deze doelstelling is bereikt door het uitvoeren van activiteiten in een vijftal programma’s:

  • Onderwijsontwikkeling: waarbij ontwikkeling van keuzedelen gericht op nieuwe productietechnieken centraal stond;
  • Docentenstages: voor het vergroten en uitbreiden van hun kennis en hun inspiratie;
  • Praktijkcentra: op vier scholen zijn ware state-of-the-art ruimtes gecreëerd;
  • Werving en instroombevordering: het promoten van het vakgebied door middel van activiteiten;
  • Netwerken: nieuwe verbindingen vormen tussen bedrijven en scholen.

Meer lezen? In de eindpublicatie vind je meer informatie. Deze is hier te lezen: Eindpublicatie Topcentrum Meubelindustrie 2016-2021

 

27 juni 2021 | Projecten