Romeinse meubelen gemaakt voor het Museum van Oudheden in Leiden

25 juni 2024

25 april was in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de opening van de tentoonstelling ‘Romeinse Villa’s in Limburg’. De studenten Eline van den Berg, Kiki Bakker, Djairo Elgersma, Jan Roukens, Pebbles Thiebou en Thomas Modrall Sperling van opleiding ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouw hebben voor deze tentoonstelling meubelen nagebouwd die aan de binnenzijde van de ‘Sarcofaag van Simpelveld’ te zien zijn.

Het was een mooie samenwerking en voor de studenten een uitdagende ervaring. Het onderling samenwerken, afstemmen en afspraken maken met een echte opdrachtgever werd door de studenten als zeer waardevol benoemd. Twee van de gemaakte meubelen worden uiteindelijk opgenomen in de permanente tentoonstelling van het museum, wat een groot compliment is aan de studenten.

Grote glimlach voor je werk
Eén student zei over het werken aan dit project;  “Het is iedereen aan te raden iets te maken voor een echte klant, ook al kregen wij er geen geld voor, een grote glimlach krijgen is voor mij goud waard”. En ook: “Ik vond het super gaaf en een enorme uitdaging, het feit dat ons werk nu in een museum staat is gewoon fantastisch”.

Bezoek de tentoonstelling
De tentoonstelling is tot 25 augustus in Leiden door iedereen nog te bezichtigen. daarna reist de tentoonstelling naar het Limburg Museum in Venlo en het Thermen Museum in Heerlen.

Het was weer een mooi project dat via het projectbureau de school binnen gekomen is en waar onze studenten met veel plezier aan gewerkt hebben.

25 juni 2024 | Meubelmaker, Projecten