Het HMC heeft een samenwerking met het Erasmus+ project ALLVIEW

04 februari 2021

ALLVIEW is de naam van het Erasmus+ samenwerkingsproject tussen 22 organisaties van 8 verschillende landen dat op 1 november 2020 is gestart. Door samen te werken met allerlei experts zoals docenten, studenten, werkzoekenden, bedrijven, onderwijsinstellingen en arbeidsbureaus in de hout en meubel sector creëren we de mogelijkheid om van alle perspectieven te kijken naar wat we in de toekomst nodig hebben in deze sector.

Het HMC is een samenwerking aangegaan met ALLVIEW omdat de doelen aansluiten bij een aantal speerpunten uit het HMC kwaliteitsplan. Denk hierbij aan trends en innovatie, duurzaamheid en circulariteit, gelijke kansen voor studenten en het opleiden voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Ook is het HMC een supporter van internationale samenwerking. Het Allview network zal leiden tot nieuwe duurzame relaties met partnerscholen en bedrijfsleven ten behoeve van onze docenten en studenten in de vorm van bijvoorbeeld uitwisselingsprogramma’s.

Vaardigheden van hoge kwaliteit voor iedereen

Omdat de arbeidsmarkt enorm snelle veranderingen doormaakt op gebied van digitalisering en duurzaamheid zijn mensen met de juiste vaardigheden hard nodig. Dit geldt zowel voor werkzoekenden als bestaande werknemers, ook bij kleine en middelgrote bedrijven.

Het doel van ALLVIEW

ALLVIEW heeft 3 doelen, namelijk:

  1. Een digitaal raamwerk waarin studenten / werkzoekenden hun carrière kunnen plannen, kunnen uitvinden welke kennis en vaardigheden ze missen en waar ze de training kunnen krijgen die ze nog hebben voor de door hun gewenste banen in de hout en meubel sector.
  2. Training materiaal leveren op gebied van digitalisering, circulaire economie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, AR/VR/MR en 3D printen.
  3. Het geven van trainingsessies voor docenten en studenten in bovenstaande onderwerpen (internationale uitwisselingen).

De nieuwste ontwikkelingen tijdens trainingen in het buitenland

In de komende 4 jaar zullen we docenten en studenten betrekken in de ontwikkelingen en trainingsmaterialen. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om pilot trainingen te volgen in het buitenland en op die manier op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de hout en meubel sector.

In de eerste helft van het project worden het raamwerk en de trainingsmaterialen gemaakt. In de tweede helft vindt de mobiliteit plaats en zal het plan worden uitgewerkt aan de hand van de ervaringen.

Wil je meer lezen over Internationalisering bij het HMC? Klik dan op deze link.

04 februari 2021 | Internationalisering