Samenwerking met Stedelijk Museum

17 januari 2019

Eerder werkte het HMC al samen met het Stedelijk museum bij de expositie ‘Wonen in de Amsterdamse School’. Nu heeft het museum een vraag bij het HMC neergelegd. Ze willen graag dat studenten zich buigen over het ontwerp en de uitvoering van het zitmeubilair dat in de educatieve ruimte bij de overzichtstentoonstelling van Maria Lassnig komt te staan (maart 2019). Het meubilair moet geïnspireerd zijn op haar werk.

Stedelijk museum verrast
Studenten van de opleiding meubelmaken (niveau 4) kiezen in hun derde jaar een specialisatie. De vraag van het Stedelijk Museum is uitgezet in de derde klas van de specialisatie Meubelontwerpen. Drie enthousiaste studenten hebben zich gemeld. Storm de Jong, Niels Hoogewerf en Dirk Scholtes zijn aan de slag gegaan. Na anderhalve week mochten Storm, Niels en Dirk aanschuiven bij een gesprek met medewerkers van de educatie afdeling van het Museum. Zij waren positief verrast door het werk dat de studenten in deze korte periode hebben verricht.

Voortgang
Storm, Niels en Dirk zijn bij het museum geweest om de ruimte te bekijken waar het werk komt te staan en met de curator en het hoofd tentoonstellingsbouw te spreken. Aan deze zelfde mensen hebben de studenten hun tussentijdse ontwerpen gepresenteerd waar weer enthousiast op werd gereageerd. ‘We zouden alles wel willen plaatsen’, aldus één van de medewerkers van het Stedelijk museum. Gezien de beperkte ruimte, is aan Storm, Niels en Dirk gevraagd hun voorstellen te combineren. Hoe dat eruit gaat zien presenteren de studenten later deze maand.

Samenwerken op structurele basis
Het Stedelijk museum staat open om op een meer structurele basis met het HMC samen te werken. Dit biedt de mogelijkheid om projecten met het museum een goede plaats te geven in het onderwijs.

17 januari 2019 | Meubelmaker