Samenwerking tussen HMC en LMC-scholen Vak College Hillegersberg en Het Zuiderpark College

08 juli 2022

Op vrijdag 1 juli jl. hebben directies van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) en van de vmbo-scholen Vak College Hillegersberg en Het Zuiderpark College een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de loopbaanoriëntatie (LOB) van vo-leerlingen. Gezamenlijk wordt er een maatwerkprogramma opgesteld om de leerlingen van deze scholen te helpen bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding.

Het ondertekenen gebeurde in het bijzijn van de bestuurders van deze mbo- en vmbo-scholen, Paul Oomens en Lorenzo Civile. Vak College Hillegersberg en Het Zuiderpark College zijn onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO). De afgelopen tijd zijn er diverse gesprekken gevoerd tussen Vak College Hillegersberg, Het Zuiderpark College en het HMC om met elkaar een passend LOB-programma te ontwerpen. Het afgelopen jaar hebben de vo-leerlingen diverse workshops gevolgd bij het HMC. Op deze manier konden de leerlingen kennis maken met het HMC en de mbo-wereld. Daarna kregen ze een kijkje in de keuken en gingen zelf praktisch aan de slag. Dit gebeurde vanuit twee invalshoeken: het ambacht (werken met je handen) en de techniek (werken met machines).

Volgend schooljaar wordt het maatwerkprogramma verder uitgebreid. Vierdejaars vo-leerlingen krijgen dan een opdracht die vergelijkbaar is met een opdracht die HMC studenten ook zouden krijgen. De opdracht wordt deels gedaan op de vo-school en wordt daarna afgemaakt bij het HMC op school. Hiermee is een mooie, inhoudelijke verbondenheid ontstaan tussen beide LMC-scholen en het HMC.

Wij kijken uit naar een fijne samenwerking de komende jaren!

V.l.n.r. Edwin Petersen – locatiedirecteur Vak College Hillegersberg, Paul Oomens, voorzitter College van Bestuur HMC, Lorenzo Civile, voorzitter College van Bestuur LMC-VO, Joke Bos, lid College van bestuur HMC, Dennes Bekkenk, docent HMC, Adeline van Rikxoort, instructeur HMC, Wouter van der Kolk, locatiedirecteur Het Zuiderpark College en Jean-Pierre de Backer – docent Zuiderpark College.

Over LOB bij het HMC
In het kader van LOB kijkt het HMC in samenwerking met de vo-scholen waar de behoefte ligt bij hun leerlingen. Hier speelt het HMC op in, aan de hand van een passend programma. Met veel enthousiasme wordt er gereageerd door de vo-scholen én de leerlingen op de maatwerkprogramma’s van het HMC. De komende tijd zullen het HMC en LMC-VO de verdere mogelijkheden verkennen voor samenwerking; met name gericht op het profiel bwi (bouw, wonen en interieur).

 

08 juli 2022 | LOB, Samenwerken