Skills finale van start!

03 maart 2020

Deze week gaan de finales van de WorldSkills Netherlands, de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden, van start. Het HMC strijdt dit keer om podiumplaatsen in de categorie van verkoopspecialist, interieuradviseurs en meubelmakers. De strijd om de nationale titel vindt van 4 t/m 6 maart plaats in de WTC Expo in Leeuwarden.

Verkoopspecialist
Amira Gajadhar (R2WB3O) doet mee aan de finale Verkoopspecialist. Tijdens de finale gaat ze aan de slag met het opzetten van een eigen pop-up-store, van waaruit ze haar producten verkoopt. Het komt aan op creativiteit en verkoopvaardigheden. Alle facetten van haar beroep komen aan de orde gedurende de opdracht: ontvangst en verwerking van goederen, artikelpresentatie, controle en beheer van voorraad, inrichting van verkoop- en opslagruimte, verkoop, advies, plaatsen bestellingen, aannemen en afhandelen klachten, afhandelen kassatransacties, etc.

Interieuradviseur
Kimberley Faassen (R4WD4O) en Maud Botman (A3WD4O) doen mee aan de finale Interieuradviseur. De opdrachtgever BlueCity vraagt de finalisten mee te denken om creatief onderwijs en hun filosofie over Circulair Denken samen te voegen. Ze hebben een inrichtingsbudget van een ton en vragen een ruimte van ca. 10x12m in te richten, waar een opleiding minimaal één dag in de week kan experimenteren met diverse werkvormen binnen Het Nieuwe Maken. Tijdens de finale maken de finalisten een voorlopig ontwerp, voeren ze een eerste klantgesprek, maken ze een definitief ontwerp en voeren ze een tweede klantgesprek.

Meubelmaker
Bauke-Jan Beverloo (R3MA3B) en Jelle Hartman (R2MB3B) doen mee aan de finale Meubelmaker. De finaleopdracht bestaat uit het maken van een moderne kast met klassieke twist. Het kastje bestaat uit een corpus/kastromp met zigzag-deur en een lade met zwaluwstaartverbinding en een onderstel met schuine poten. Het meubel is zo ontworpen dat finalisten zelf kunnen bepalen of ze eerst aan de werkbank willen werken of aan de stationaire machines. Ze hebben in totaal 15 uur de tijd. De deelnemer die de gouden medaille in de wacht sleept heeft kans om Nederland in september te vertegenwoordigen op de EuroSkills in Graz (Oostenrijk).

Bezoeken finales
Iedereen kan het evenement Skills The Finals gratis bezoeken. Ook klassen zijn van harte welkom om de wedstrijden te bekijken en hun medestudenten aan te moedigen. De finales vinden plaats in de WTC Expo in Leeuwarden. Op de website http://www.skillsthefinals.nl/ kun je alle informatie over de wedstrijden vinden.

Voor in de agenda
-> 4 t/m 6 maart 2019: Finale Verkoopspecialist, Interieuradviseur en Meubelmaker (WTC Expo, Leeuwarden)