Stand HMC must see tijdens Salone del Mobile 2019

12 april 2019

Onder de naam Old masters & New masters by HMC presenteren negen (oud) studenten hun ontwerpen tijdens Salonde del Mobile 2019. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano. De presentatie van het HMC valt op. De week is nog niet voorbij en nu al is herhaaldelijk door bezoekers gezegd dat het één van de mooiste ruimtes is binnen het Palazzo.

Indrukwekkend
Wat voor weer het is doet er niet toe, zowel op de regenachtige- als zonovergoten dagen, blijven voorbijgangers staan voor de etalage waarin enkele ontwerpen te zien zijn van (oud)-studenten. Ook is een glimp op te vangen van de levensgrote Nachtwacht van Rembrandt. Bij binnenkomst in de ruimte zijn bezoekers duidelijk onder de indruk. Een ruimte waar werken van de oude meester Rembrandt te zien zijn, in combinatie met prachtig werk van jonge, nieuwe meesters. Dat het ambacht en vakmanschap niet iets van vroeger is, laten deze negen jonge mensen zien. Wanneer zij vertellen over hun ontwerp(en) verlaat iedere bezoeker met een nog grotere glimlach de ruimte dan waar hij of zij mee binnen kwam.

Ervaring
Voor de negen ontwerpers is het een leerzame, prachtige en onvergetelijke ervaring. ‘Te gek wanneer Italiaanse bezoekers bij jouw ontwerp alleen maar “bellissima!” “Fantástico!” roepen’, aldus Meintje Bleeker (hoedenontwerpster). Timo van Oostrum vindt de complimenten die hij op zijn LeanDesk krijgt natuurlijk leuk, ‘maar dat ik met mijn ontwerp mensen zo kan raken dat ze er stil van worden vind ik misschien nog wel unieker’. Ook meubelmaker Bart Huijpen krijgt veel energie van de bezoekers, ‘met mijn ontwerp in deze stijlvolle stand staan, oprechte reacties krijgen en het delen van passie doet mij heel goed’.

Langskomen
Tot zondag 14 april, 16.00 uur is het mogelijk om Masterly te bezoeken en in contact te komen met de nieuwe meesters. Niet in de gelegenheid langs te komen? Via Instagram (@hmcmbovakschool) is het gelukkig ook mogelijk een indruk te krijgen van de presentatie van het HMC en het werk van de (oud)-studenten.