Student Myrna presenteert interieurontwerp in Online expo

29 juni 2020

Normaal gesproken is in de week van 6 juli de jaarlijkse expositie van de examenstudenten. Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om een fysieke Expo te houden en daarom komt er een online Expo. Iedereen kan vanaf 6 juli vanuit huis alle mooie creaties zien van onze eindexamenstudenten! De studenten laten hun werk zien door middel van foto’s, schetsen, 3D-tekeningen en via Virtual Reality en Augmented Reality. Zo komen de creaties echt tot leven!

Interieuradviseur Myrna Melters staat met haar interieurontwerp in de online expo. We spraken haar over de online expo, wat ze gemaakt heeft en wat ze hierna gaat doen.

Wat vind je ervan om je werk te presenteren via een online expo?
Om mijn examenwerk te presenteren via een online expo is enigszins jammer, want je mist de spanning en het werken naar de expo toe. Het menselijk contact tijdens de expo en het presenteren/onderbouwen van je project en de keuzes die je hebt gemaakt die hiertoe naar hebben geleid. Je kunt minder laten zien dan je zou willen en je kan niet alles uit de kast halen om de presentatie je eigen draai te geven, om je te onderscheiden van de rest. Ondanks dat ben ik toch erg dankbaar dat er in deze tijden van corona door de school zo snel een oplossing is bedacht om ons toch, op een veilige manier, een podium te kunnen geven.’

Wat voor werk gaan we van je zien in de online expo?
‘Het werk wat ik ga laten zien is een restaurant ontworpen in een voormalig kerkgebouw. Het uitgangspunt van dit project is duurzaamheid. Dit is op zichtbare en niet-zichtbare manieren toegepast in het interieur. Zo is het restaurant deels zelfvoorzienend door een eigen binnen-daktuin en is gemeubileerd met tweedehands designerstoelen. Al het verf dat gebruikt is voor dit project is ecologisch, duurzaam en van een hoogwaardig verf label waar ze voor elke 5 liter verkochte verf één iemand op een duurzame manier van schoon drinkwater kunnen voorzien. Er is een vertical garden toegevoegd, en deze absorbeert ongeveer 150 kilogram netto CO2 per jaar.

Kortom het restaurant zet een flinke stap vooruit naar een duurzame toekomst en laat zien dat duurzaamheid niet af hoeft te doen aan het totaal ontwerp en de luxe die het uit kan stralen.‘

Waarom heb je dit gemaakt? Wat is het verhaal erachter?
Ik heb gekozen voor dit project omdat ik op zoek was naar een uitdaging en om te laten zien wat ik in mij heb. Ik wilde geen standaard ruimte, en heb daarom voor deze toenmalige kerk gekozen. De ruimte sprak mij aan omdat deze open en licht is. De ruimte is hoog waardoor je op een andere manier over het ontwerp na gaat denken. Bij deze ruimte kreeg ik het gevoel dat ik er een unieke sfeer kon creëren, samen met een vooruitstrevende blik.’

Wat ga je hierna doen?
‘Na deze opleiding ga ik op zoek naar een uitdaging om mij verder te ontwikkelen. Het 3D ontwerpen heeft mijn interesse gewekt en ik ben in mijn vrije tijd al veel aan het oefenen met diverse 3D programma’s. Ik vind het super leuk om creatieve ontwerpen te bedenken en deze tot leven te brengen in een 3D ontwerp en zo een fantastisch idee te krijgen van hoe het ontwerp er uit gaat zien in de realisatie.’

29 juni 2020 | Online expo