Studenten bezorgen ouderen en gezinnen uit de gezinsopvang een fijne middag

21 december 2018

Op maandag 17 en donderdag 20 december kwamen ouderen en gezinnen uit de gezinsopvang naar het HMC. Het HMC vindt het belangrijk dat we studenten laten zien dat het goed is om je in te zetten voor anderen. Daarom kwamen deze groepen dan ook een workshop volgen. Ze werden begeleid door de studenten. Beiden groepen hebben een erg leuke én gezellige middag gehad!

Ouderen met een grote glimlach naar huis
‘Ik heb zelf nooit een opa gehad, daarom is dit extra leuk’, zei een studente die samen met een oudere man een kerstboompje aan het maken was. Afgelopen maandag waren er ongeveer 15 ouderen bij het HMC. We kunnen wel spreken van een succes! Het was heel mooi om te zien hoe studenten omgingen met de ouderen en hun taak zeer serieus namen. Vanuit de begeleiders van de ouderen kregen we terug dat ze vol trots lieten zien wat zij gemaakt hadden toen ze thuis kwamen. De ouderen straalden en hadden glimlachen op hun gezicht. Ze vertelden dat ze de studenten enorm lief en behulpzaam vonden. Voor hun gevoel zeker voor herhaling vatbaar!

Glimmende oogjes, plakkerige handjes en een ervaring rijker
‘Dit is veel leuker dan tv kijken en hangen’, roept een kind. Ongeveer 15 gezinnen bezochten donderdag het HMC. Er waren meerdere workshops die ze konden volgen. Er was een workshop met lantarens maken en deze vonden de kinderen wel erg leuk, al hoewel de koekjes versieren ook in de smaak vielen. De moeders vonden het erg fijn dat hun kinderen zo’n leuke middag hebben gehad!

Stichting Present
Stichting Present heeft gezorgd dat deze groepen naar het HMC konden komen. Zij slaan een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Voor meer info, zie: https://stichtingpresent.nl/rotterdam/.

21 december 2018 | Projecten