Studenten maken circulaire designs van Zaans ‘afval’

08 januari 2021

Twaalf studenten van de opleiding Creatief Vakman (ontwerpend meubelmaker) legde in november de laatste hand aan hun werkstukken voor de Circular Furniture Challenge. Een grote diversiteit aan circulaire en innovatieve designs gemaakt van het ‘afval’ van Zaanse bedrijven zijn het resultaat van deze challenge. De materialen zijn afkomstig van Forbo Flooring en GZ OfficeXperience.

De Circular Furniture Challenge is de uitdaging waarin onze studenten gebruikersvoorwerpen maken van reststromen van Zaanse organisaties. Deze challenge is georganiseerd vanuit de werkgroep Circulair van Green Business Club Zaanstad. Forbo Flooring en GZ OfficeXperience verzorgden niet alleen de materialen, maar gaven de studenten feedback en advies tijdens verschillende evaluatiemomenten.

Creatief Vakman (ontwerpend meubelmaker)

De opleiding Creatief Vakman kent de richting Leer/textiel waarbij studenten bijvoorbeeld tassen en schoenen maken ook en de richting Ontwerpend meubelmaker. Bij deze richting staat het ontwerpen van de meubels centraal. Studenten worden uitgedaagd meerdere materialen te gebruiken en te experimenteren. Deze studenten voelden zich natuurlijk als een vis in het water tijdens deze samenwerking.

Bekijk op de website van Green Business Club alle afbeeldingen.

08 januari 2021 | Creatief vakman, Duurzaamheid