Studenten van het HMC presenteren hun werk tijdens Masterly Milaan

16 mei 2022

Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp: Salone del Mobile in Milaan. Deze beurs vindt jaarlijks in april plaats en is dit jaar verplaatst naar juni. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC van 7 t/m 12 juni tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano.  

De oud-studenten zijn vers van de pers en zijn klaar om zichzelf te laten zien aan de branche. Ze zijn op zoek naar producenten, bedrijven om mee samen te werken en kopers voor hun prachtige producten. De afgelopen maanden zijn ze klaargestoomd en ze staan te popelen om hun verhaal te delen met de bezoekers van Masterly.

No Waste Chair
Kees Dekkers presenteert de No Waste Chair. Deze stoel herbergt datgene dat is afgeschreven en geen tweede leven meer krijgt. De inhoud is een weerspiegeling van de plek waar het gevonden is en vangt de tijdgeest van de 21e eeuw. De stoel is rauw, confronterend en dwingt je tot nadenken over het probleem dat afval heet. Het omhulsel van de stoel is gemaakt van 100% gerecycled acrylaat en dient als vitrine voor de inhoud.

The Roots Collection
Amber de Jong heeft een schoenencollectie gemaakt waarbij boomwortels centraal staan. Dit komt op verschillende manieren tot uiting. Bij een paar wordt er bijvoorbeeld een ecologische voetafdruk achtergelaten. Bij een andere schoen lopen en boomworstels vanuit de voeten de grond in. Amber heeft de grens opgezocht tussen kunst en functionaliteit. Alle schoenen zijn beloopbaar zijn en elk paar een achterliggende gedachte heeft. 

LUDOLF
‘Wat zou er gebeuren als je een massief blok linoleum maakt en daar een vorm uit haalt?’ Met deze vraag die Ruben van Jaarsveld zichzelf stelde begon zijn idee. Ruben heeft in zijn ontwerp oud en nieuw gecombineerd. Hij heeft zich laten inspireren door een schilderij van Julius van de Sande Bakhuyzen. In het midden van dit schilderij is een spiegel van een schip te zien dat alle aandacht trekt. Dat wilde Ruben met zijn kastje LUDOF, ook bereiken.  

Internationale banden aanhalen en versterken
Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Masterly is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we net afgestudeerde studenten de kans om zich te presenteren aan de branche. 

Blok Plaatmateriaal en De van Dik Hout Groep
Bij het vervaardigen van de presentatie voor Masterly Milaan is een hechte samenwerking opgezocht met diverse bedrijven uit de interieurwereld. Blok Plaatmateriaal uit Beverwijk is als specialist betrokken bij de uitvoering van deze presentatie. Zij zijn voor interieurbouwers en architecten bewerker en leverancier van decoratieve en constructieve plaatmaterialen uit de IJmond.

De stand is gemaakt door interieurbouwbedrijf De Van Dik Hout Groep. Het bedrijf zijn vormgevers en bouwers van decors, interieurs en stands. Ze maken decors voor televisie, film en theater. Interieurs voor horeca, musea en tentoonstellingen en daarnaast nog allerlei zaken voor beurzen, evenementen en presentaties. Ook hier lopen HMC’ers stage en werken veel oud-HMC’ers bij dit bedrijf.  

Wil je het werk van de studenten bekijken en hun verhaal lezen? Klik dan hier.

16 mei 2022 | Alumni, Beurzen