Studenten HMC winnen eerste prijs in de landelijke finale van Jong Ondernemen!

16 juni 2020

Afgelopen maandag 15 juni was het zover, de finale van Jong Ondernemen. De stichting Jong Ondernemen organiseert jaarlijks een wedstrijd voor de beste hbo- en mbo-studentenbedrijven. Deze bedrijven gaan met elkaar de strijd aan voor de prijs van Student Company van het Jaar. Hierbij richten studenten in teamverband een eigen bedrijf op en gaan dit een schooljaar lang runnen.

Ook dit jaar deden er weer studenten van het HMC mee. Het bedrijf Backtassen, opgericht door zes studenten van de opleiding Interieuradviseur niveau 4, ontwerpt en produceert herbruikbare tassen van A3-formaat. De tassen zijn gemaakt van vilt en uitermate geschikt voor een portfolio zoals de studenten gebruiken voor hun opleiding. Maar ook voor laptops, mappen, boodschappen of sportkleding is de tas goed te gebruiken.

Na een spannende strijd drong Backtassen door tot de finale. Hier moesten zij zich bewijzen door middel van video-pitch, interview en het uitwerken van een opdracht. Dit deden ze glorieus waardoor ze hun concurrenten achter zich lieten en de winst pakten. Zij zijn hiermee winnaars van Student Company van het Jaar 2020 in de categorie mbo.

Niet alleen won Backtassen de eerste prijs van de jury, ook wonnen zij de publiekslievelingsprijs. Dubbel feest dus!

Na het winnen van de landelijke finale gaat Backtassen nu door naar de Europese (online) finale welke plaatsvindt van 22 t/m 24 juli.

16 juni 2020 | Evenementen, Wedstrijden