Studenten Interieuradvies starten met duurzame challenge

18 februari 2021

Derdejaars studenten van de opleiding Interieuradvies zijn deze periode uitgedaagd om reststromen, die anders naar de vuilverbranding gaan, te verwerken in een interieuradvies. De uitdaging komt van Noorderwind en de Provincie Noord Holland financiert het programma. Noorderwind helpt bedrijven, overheden en scholen bij het verwezenlijken van duurzame ideeën. De restmaterialen komen van de NS en Fiction Factory.

 

Het programma

Bij de aftrap, op 2 februari, kregen 150 studenten een algemene introductie van Noorderwind over duurzaamheid en circulair ontwerpen. Een groep van 12 studenten (halve klas vanwege Corona) start op 16 februari met de ‘live challenges’ op school. In drie opeenvolgende sessies krijgen de studenten kennis over het maken van materialen paspoorten, het ontwerpen van circulaire producten en hoe deze te produceren, promoten en verkopen. Daarnaast gaan ze daadwerkelijk experimenteren in het lab met de reststromen; NS-zittingen en diverse (kunst)stoffen. De overige studenten worden door middel van filmpjes met bijbehorende opdrachten meegenomen in de challenge en doen dus volop mee!

 

Prijs voor het meest duurzame advies

Op 30 maart is de finale. Dan maken we de winnaar bekend van het meest duurzame interieuradvies. De NS heeft bovendien aangeboden dat het beste idee voor het geven van een nieuwe bestemming voor de ‘met paarse stof bekleedde treinzittingen’ daadwerkelijk een prototype mag laten maken door lokaal maakbedrijf.

Tip: nieuwsgierig naar hoe de NS de transitie maakt naar circulair? Bekijk dan dit filmpje.

En bekijk dit filmpje om te zien waar de reststromen van de Fiction Factory vandaan komen. Het zijn reststukken die overgebleven zijn bij het circulair inrichten van het Student Hotel.

18 februari 2021 | Duurzaamheid, Interieuradviseur