Studenten van het Hout- en Meubileringscollege laten hun werk zien tijdens Masterly the Hague.

19 oktober 2021

Van 21 t/m 24 oktober tonen meer dan honderd designers hun toonaagevende werk in relatie tot de Oude Meester tijdens Masterly the Hague. Ook laten studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) hun werk zien. 

Studenten van het HMC in Amsterdam en Rotterdam lieten zich door schilderijen van Oude Meesters inspireren en verwerkten dit in hun meesterstukken. Tijdens de jaarlijkse Eindexamenexpositie van het HMC hebben Nicole Uniquole en Willem Jan Hoogsteder de winnaars uitgekozen die zich mochten presenteren tijdens Masterly The Hague. Zij zijn de Meesters van morgen!

De winnaars zijn:

 • Geertje de Wit: te bekijken in Museum Bredius.
  Geertje heeft het schilderij ‘Landschap bij schaars licht’van ‘Albert Cuyp’vertaald van 2D naar 3D en hem rond elkaar gesloten. Als je om de kroonluchter heel loopt, zie je het schilderij als panorama.
 • Suzanne Windau: te bekijken in Museum Bredius.
  Suzanne heeft zich laten inspireren door het schilderij van Willem van Leen. De vorm van het tafelblad in het schilderij is terug te zien in de vorm van de romp van het dressoir. Door een blauwe kleur te verwerken in het mahonie laat ze de blauwe bloem en de donkere omgeving terug komen.
 • Gilbert de Jonge: te bekijken in Mazars / Cornelis Kruseman Stichting.
  Gilbert was bij het ontwerpen van zijn stoel opzoek naar hoe een windroos kan uitmonden tot een bloem. Dit laat hij perfect terug komen in zijn creatie.
 • Ruben van Jaarsveld: te bekijken in Hotel Des Indes.
  Ruben heeft de spiegel van het schip (de achterzijde) overgetrokken en één van de curves extremer gemaakt. De curve is de basis van zijn ontwerp.
 • Beliz Yilmazerli: te bekijken in The King’s Ballroom.
  Beliz heeft haar inspiratie gehaald uit het schilderij van Albert Cuyp. Het gaat van de avondzon zie je terug komen in haar ontwerp. Het symboliseert de lijst rondom de zitting, op minimalistische wijze, het kraaiennest van het schip. 

Masterly the Hague bezoeken?
Ben je ook benieuwd en/of wil je inspiratie opdoen? Breng dan een bezoek aan Masterly the Hague en laat je verrassen. Klik hier voor meer informatie.

19 oktober 2021 | Beurzen