Studenten Meubelmaken redden gepensioneerde vliegtuigen van de sloop.

20 oktober 2021

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) is een samenwerking met Aeroplane cruise aangegaan. Vanuit Aeroplane cruise hebben studenten van de opleiding Meubelmaken de unieke opdracht gekregen om een meubelobject met bijbehorende kast te maken van een vliegtuigvleugel. Via dit project ontwikkelen studenten zich op sociaal en maatschappelijk vlak en leren zij van een echte opdrachtgever.

Een project waarbij de luchtvaargeschiedenis voortleeft als unieke meubelen
Het project is onlangs gestart en studenten zullen hier het gehele schooljaar mee bezig zijn. Eerst starten ze met de werkvoorbereiding en zijn de studenten begonnen met schetsen. Vervolgens hebben ze een stageperiode en twee praktijkperioden op school om de meubels te realiseren. Met deze bijzondere praktijkodracht dragen de creatieve studenten bij aan een CirulAIR-wereld waar de luchtvaargeschiedenis voortleeft als unieke meubelen.

Aeroplane Cruise en Aeroplane Furniture
Aeroplane Cruise zet de kleine luchtvaart in voor het onderwijs. Met Aeroplane Furniture als opdrachtgever hebben ze een mooie partner gevonden. Zij redden gepensioneerde vliegtuigen van de sloop en upcyclen ze tot prachtige meubels.

20 oktober 2021 | Meubelmaker