Studenten Skills Heroes zijn bekend!

18 oktober 2019

In maart 2020 organiseert WorldSkills Netherlands weer de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden, waarin het HMC weer gaat strijden om podiumplaatsen op nationaal niveau. Deze week zijn binnen het HMC voorrondes gehouden voor de wedstrijden Verkoopspecialist , Interieuradviseur en Meubelmaker. De beste studenten vormen vanaf nu Team HMC en zullen worden afgevaardigd naar de landelijke wedstrijden.

Verkoopspecialist
Twee eerstejaars en twee tweedejaars van de opleiding verkoopadviseur wonen uit Rotterdam deden mee aan deze voorronde. Ze gingen aan de slag met de artikelpresentatie en schappresentatie van producten. Ze voerden werkoverleg en ten slotte probeerden ze hun producten aan de man te brengen in een verkoopgesprek. Dit ging Tijs van Erk het beste af, gevolgd door Amira Gajadhar. Zij gaan op 31 januari 2020 bij het Vista College in Heerlen strijden om een plek in de finale. Judith van Beek werd derde en mag meedoen aan de voorbereidingen als reservedeelnemer.


Eerste plaats voor Tijs van Erk                         Tweede plaats voor Amira Gajadhar

Interieuradviseur
In totaal achttien interieuradviseurs, drie uit Rotterdam en vijftien uit Amsterdam, kregen als opdracht een concept te ontwikkelen voor een moderne Italiaanse koffiebar met de naam Caffè Circolare. Hierbij waren sfeer, kleur en aansluiting bij trends en ontwikkelingen en natuurlijk de behoeften van de klant belangrijk. Maud Botman uit Amsterdam deed dit het beste en veroverde de eerste plaats. Kimberley Faassen uit Rotterdam werd tweede. Amber den Ouden uit Amsterdam werd derde en mag aan de voorbereidingen meedoen als reservedeelnemer. Maud en Kimberley gaan op 31 januari 2020 in de kwalificatiewedstrijd bij het Vista College in Heerlen strijden voor een finaleplaats.

  
Eerste plaats voor Maud Botman                       Tweede plaats voor Kimberley Faassen

Meubelmaker
Maar liefst 40 meubelmakers schreven zich in voor deze voorronde, 29 uit Amsterdam (waarvan 7 BBL’ers) en 11 uit Rotterdam (waarvan 5 BBL’ers). Ze hadden zes uur de tijd voor het maken van een tafeltje, bestaande uit een frame met pen-en-gatverbindingen met rechthoekige gaten en verjongde poten en een los, precies passend blad. Uiteindelijk werd Bauke-Jan Beverloo uit Rotterdam net als vorig jaar eerste, Jelle Hartman uit Rotterdam werd tweede en Lennox Clarke uit Amsterdam derde. Bauke-Jan en Jelle strijden op 18 december 2019 al bij Koning Willem I College om een plek in de nationale finale. Lennox mag aan de voorbereidingen meedoen als reservedeelnemer.

  
Eerste plaats voor Bauke-Jan Beverloo         Tweede plaats voor Jelle Hartman

Team HMC compleet
Met deze uitslagen is Team HMC compleet en kunnen we beginnen aan de voorbereidingen voor het vervolg. Hiervoor worden voor elke wedstrijd masterclasses georganiseerd en zal ook een algemene masterclass worden gegeven voor het gehele team.