Studenten uitgedaagd mee te denken over het Rotterdamse beleid ‘circulair’.
Deze week is de kick-off van de Masterclass Burgerschap. Studenten gaan aan de slag met een opdracht ‘Rotterdam Circulair’ en zijn door de gemeente Rotterdam uitgedaagd om mee te denken over het beleid ‘circulair’. Ze mogen nadenken over de meeste innovatieve en originele ideeën die een aanvulling zijn voor het bestaande beleid. De ideeën vormen uiteindelijk een advies dat officieel overgedragen wordt aan de gemeente.
Onderzoek en leren debatteren
De studenten gaan tijdens deze Masterclass in onderwijsperiode 3 onderzoek (enquete/marktonderzoek etc.) doen en krijgen tijdens de burgerschapslessen een aantal skills aangereikt. Zo worden er meerdere debatten georganiseerd door het Nederlands debatinstituut en voorzien de experts de studenten van input. Tijdens het debat sluiten zelfs raadsleden van de gemeente Rotterdam aan. Het is natuurlijk tof als de opdrachtgever en ook echt bij betrokken is.
En uiteindelijk…
Aan het einde van onderwijsperiode 3 buigt een jury (bestaande uit de gemeente/expert Duurzaamheid en de docent) zich over alle adviezen. De jury beslist welk advies het beste aansluit bij de challenge en het bestaande beleid van de gemeente Rotterdam. Dit duo krijgt de kans om in april het advies te presenteren aan de commissie EDEM (Energietransitie, Duurzaamheid, Economie en Mobiliteit).
Wil je meer lezen over het beleid van de gemeente Rotterdam? Klik dan op deze link.
Studenten: Heel veel plezier en succes!