Team HMC voor Skills Heroes bekend

19 oktober 2018

Net als vorig jaar doet het HMC dit jaar weer mee aan Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor het mbo. Ruim 50 studenten meldden zich aan voor de voorrondes binnen het HMC en volgde interessante masterclasses. Het HMC gaat dit schooljaar strijden om podiumplaatsen in drie wedstrijden: Verkoopspecialist, Interieuradviseur en Meubelmaker.

Op 15 oktober en 16 oktober vonden de voorrondes plaats voor de wedstrijden Verkoopspecialist, Interieuradviseur en Meubelmaker. Het was een heel (in)spannende wedstrijd voor alle deelnemers.

Voorronde Verkoopspecialist
Zeven eerstejaars studenten uit Rotterdam deden mee aan de voorronde Verkoopspecialist. Ze gingen aan de slag met een artikelpresentatie van een zelf ingekocht product en bedachten een actie. Daarnaast probeerden ze hun product aan de man te brengen in een verkoopgesprek. Dit ging Amira Gajadhar het beste af, gevolgd door Priscilla de Haan. Tamara van den Haak werd derde.

Voorronde Interieuradviseur
Tien interieuradviseurs kregen als opdracht een concept voor een (muziek)festival te ontwikkelen, waarin ook een advies voor een ontmoetingspunt in of rondom een pipowagen verwerkt moest worden. Christy Dorn stak er voor de jury met kop en schouders bovenuit en veroverde de eerste plaats. Roos Vollebregt, die vorig jaar derde werd, veroverde dit jaar de tweede plaats. Liesbeth Bordes werd derde.

Voorronde Meubelmaker
Maar liefst 29 meubelmakers hadden zes uur de tijd voor het maken van een krukje, bestaande uit een frame met poten en regels die verbonden zijn met gesloten pen- en gatverbindingen. De scores van de beste drie studenten ontliepen elkaar niet veel. Uiteindelijk werd Bauke-Jan Beverloo eerste, Rutger van Os tweede en Marian Schiefer derde.

Team HMC 2018-2019
Het nieuwe Team HMC 2018-2019 wordt gevormd door de winnaars Amira, Priscilla, Christy Dorn. Roos Vollebregt en Bauke-Jan Beverloo. Het Team HMC wordt aangevuld door Guus van Velthuijsen, nationaal kampioen en zesde van Europa. Het HMC geeft Guus namelijk nogmaals de kans om mee te doen aan de nationale wedstrijden om te proberen de WorldSkills van 2019 in Rusland te bereiken.

Vervolgwedstrijden op nationaal niveau
De winnaars van de wedstrijd Verkoopspecialist gaan door naar de kwalificatiewedstrijden. Deze worden gehouden op 30 en 31 januari 2019 bij ROC Friese Poort in Dokkum. De beste acht van deze kwalificatiewedstrijden gaan door naar de landelijke finale op 20 t/m 22 maart 2019 in de RAI in Amsterdam. De interieuradviseurs gaan rechtstreeks door naar de landelijke finale. Deze finale wordt decentraal gehouden en wordt georganiseerd door het HMC in Woonmall Alexandrium op 8 en 9 maart 2019. Meubelmakers Bauke-Jan en Guus gaan eerst strijden om een finaleplaats op 19 januari 2019 bij ROC Nijmegen. De beste acht van deze kwalificatiewedstrijd gaan door naar de landelijke finale op 20 t/m 22 maart 2019 in de RAI in Amsterdam. In de landelijke finales worden de best excellerende beroepsbeoefenaars in opleiding van Nederland geselecteerd.

Vervolgwedstrijden op internationaal niveau
Voor een aantal wedstrijden bestaat een internationale variant. Voor de wedstrijden waar het HMC aan meedoet geldt dit alleen voor de wedstrijd Meubelmaker (cabinet making). De Nederlands kampioenen van 2019 van deze wedstrijden mogen Nederland in augustus 2019 vertegenwoordigen tijdens de WorldSkills in Kazan, Rusland.

19 oktober 2018 | Skills Heroes, Wedstrijden