Twee HMC’ers door naar Skills the Finals!

31 januari 2023

Wie vorige week bij de open dag van HMC Amsterdam was, kan het bijna niet gemist hebben: de kwalificatiewedstrijd voor meubelmakers van Skills Heroes vond op school plaats. Twee dagen lang streden in totaal 14 deelnemers van verschillende mbo’s in Nederland voor een plek bij Skills the Finals. Er deden twee studenten van het HMC mee en zij zijn alle twee door naar de finale. Wat een prestatie!

Sterk deelnemersveld
In oktober vonden de Skills Heroes voorrondes voor HMC-studenten plaats. Hier scoorde bij de meubelmakers Roan Boere de meeste punten waarbij hij door mocht naar de kwalificatiewedstrijd in januari. Koen van Ast had zich als winnaar van Skills the Finals binnen deze categorie automatisch geplaatst voor een plek bij de kwalificatiewedstrijd. Twee HMC-deelnemers dus. Maar het deelnemersveld was sterk. Iedereen was zeer gedreven op een finaleplaats bij Skills the Finals.

Spannende wedstrijd met een mooi resultaat
Vrijdag 27 januari startte de eerste acht deelnemers met de wedstrijdopdracht. Deze opdracht werd als zeer uitdagend ervaren en de deelnemers hadden dan ook een flinke klus om de opdracht op tijd en goed uitgevoerd af te krijgen. Dit is dan ook niet iedereen gelukt. Zaterdag 28 januari startte de andere zes deelnemers. Ook voor hen was de opdracht een flinke uitdaging.

Na twee spannende dagen was het voor iedereen duidelijk dat de opdracht veel van de deelnemers gevraagd heeft en zij alles gegeven hadden. Iedereen heeft een geweldige pr

estatie neergezet, zeker gezien de krappe tijd waarin de opdracht uitgevoerd moest worden. Gelukkig kon de uitslag snel bij deelnemers bekend gemaakt worden. Dit met een heel positief resultaat voor de HMC’ers. Wat mogen wij en zij trots zijn: twee HMC-studenten zijn door naar de finale. Gefeliciteerd Koen van Ast en Roan Boere!

Skills the Finals
Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart is de finale van Skills Heroes. Dit is de grote finale voor alle deelnemers die door de voorrondes en kwalificatiewedstrijd heen zijn gekomen. Tijdens deze dagen, het nationale kampioenschap, strijden de deelnemers voor een plek bij het Europese Kampioenschap. Skills the Finals is te bezoeken en een geweldige ervaring. Meer info en tickets vind je hier. Kom je onze helden van het HMC aanmoedigen?

31 januari 2023 | Meubelmaker, Skills Heroes, Wedstrijden