Uitslag Skills Talents BWI bekend!

14 februari 2020

Naast de MBO-vakwedstrijden organiseert WorldSkills Netherlands ook wedstrijden voor het VMBO onder de noemer Skills Talents. Het HMC organiseerde gister hiervoor de provinciale kampioenschappen Bouwen, Wonen & Interieur voor Noord- en Zuid-Holland! Deze vond plaats bij het HMC Rotterdam.

Stichting WorldSkills Netherlands
Stichting WorldSkills Netherlands zet zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. Hun visie is om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan hierbij centraal. Er worden bijvoorbeeld wedstrijden georganiseerd voor het MBO, waar onder andere studenten van het HMC vol enthousiasme aan mee doen, maar dus ook voor het VMBO.

De wedstrijd
Aan het provinciaal kampioenschap Zuid-Holland voor Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) deden vijf teams mee van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag, het Griendencollege uit Sliedrecht en het RGO uit Middelharnis. De wedstrijdopdracht bestond uit het maken van een houten windlicht met vier zijpanelen met spijlen van betonijzer en een gasbetonblad op vier regels. Het was een teamopdracht dus samenwerking, planning en communicatie waren heel belangrijk.

De beoordeling
Hier werd naast de vakgerichte vaardigheden ook op beoordeeld. De jury bestond uit oud HMC-studenten Glenn Ederveen, Guus van Velthuijsen en Laura Bosman en de organisatie lag in handen van Peter van der Arend en Désirée Kwant. De winnaar was het team van het RGO locatie Schoolstraat uit Middelharnis. Op 5 maart gaat dit team in Leeuwarden strijden in de nationale finale tegen de kampioenen uit de andere provincies.

14 februari 2020 | Niet gecategoriseerd