Update corona: nieuwe schooljaar

28 augustus 2020

Maandag 31 augustus begint het nieuwe schooljaar bij het HMC. De lessen zullen bestaan uit een combinatie van online en offline lessen. De online lessen zijn veelal theorievakken en de offline lessen op school zijn veelal praktijkvakken.

Mondkapje dragen in de gangen
We houden in de school 1,5 meter afstand. Dit zal vooral in de gangen niet altijd eenvoudig zijn. Daarom verzoeken wij iedereen met klem om vanaf maandag 31 augustus bij binnenkomst van de school tot het moment dat men de klas in gaat een mondkapje te dragen.

Wij vinden de gezondheid van onze studenten en medewerkers erg belangrijk. Met het dragen van een mondkapje in drukke delen van het gebouw willen we de mogelijkheid voor besmetting zoveel mogelijk voorkomen. Hiermee bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je medestudenten, docenten, familie en vrienden. Tijdens de lessen hoef je geen mondkapje te dragen. Voor alle studenten en collega’s is een (wasbaar) mondkapje met het logo van het HMC beschikbaar. Deze worden (eenmalig) uitgedeeld.

Het dragen van een mondkapje geldt ook voor externen. Bij de receptie kan een mondkapje worden verkregen als de bezoeker niet zelf een mondkapje bij zich heeft.

Ventilatie
Goede ventilatie verkleint verspreiding van het coronavirus. Daarom staan onze ventilatiesystemen op de maximale capaciteit. De ventilatietijden zijn uitgebreid en deuren en ramen staan open in de lokalen. De conciërges zullen regelmatig de luchtkwaliteit meten.

Regels op school

  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Schud geen handen.
  • Was je handen regelmatig. Op verschillende plekken in het gebouw is desinfectiegel en handzeep aanwezig.
  • Hoest in je elleboog.
  • Houd je aan de aangegeven looproutes in het gebouw.
  • Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, koorts, plotseling verlies van smaak en laat je zo snel mogelijk testen. Blijf ook thuis als iemand uit je huishouden klachten heeft.

In quarantaine
Wanneer studenten en medewerkers in quarantaine moeten, dan volgen studenten thuis het online onderwijs en werken medewerkers vanuit huis.

28 augustus 2020 | Corona