Update Coronavirus

09 maart 2020

De afgelopen dagen zijn er in Nederland meer mensen besmet geraakt met het Coronavirus. Tot op heden zijn er bij het HMC nog geen medewerkers of studenten besmet geraakt.

HMC-Coronateam
Er is een HMC-Coronateam samengesteld om alle ontwikkelingen goed in de gaten te houden en waar nodig is gelijk actie te ondernemen. Het Coronateam heeft dagelijks contact met elkaar. Zijn er vragen rondom Corona dan kunnen deze gesteld worden via het speciaal aangemaakte emailadres: corona@hmcollege.nl.

Woonachtig in Noord-Brabant én verkouden, hoesten of koorts: blijf thuis
Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Wij volgen dit advies. Meer info over het advies is te lezen op de website van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/08/coronavirus-aanwijzing-rivm-voor-noord-brabant.

Excursies, uitwisselingen en studiereizen naar het buitenland
De komende periode zijn er meerdere excursies/uitwisselingen gepland naar het buitenland. Per excursie wordt in overleg met het RIVM gekeken of het verantwoord is om deze door te laten gaan. Het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is hier te vinden: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen
We adviseren nog steeds iedereen de volgende regels te volgen:

  • Was regelmatig je handen (20 seconden lang)
  • Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Waar vind je  meer informatie?

09 maart 2020 | Corona