Van Oud-Studenten tot Meesterlijke Makers en opleiders

10 april 2024

Alumni HMC
Zo kom je elkaar altijd weer tegen in de meubel en interieur-branche. De cirkel van vakmanschap, creativiteit en opleiden is soms eindeloos. Zoals met Diewert van der Horst en Niels van der Ent Braat beiden alumni van het Hout- en Meubileringscollege. Ze volgde van 1994 tot 1998 de opleiding tot ondernemend meubelmaker/interieurbouwer. De tijd op het HMC was een keerpunt voor Diewert en Niels. Op het HMC vonden ze een plek waar ze hun passie voor meubelmaker tot bloei konden laten komen. Tijdens de opleiding groeiden ze niet alleen als vakmensen, maar ook als partners. Al in leerjaar twee van de opleiding begonnen ze samen te werken in hun eerste werkplaats, en de laatste stage liepen ze bij hun eigen bedrijf, Houtwerk.

Houtwerk
In 1998 begonnen Diewert en Niels met Houtwerk. Nu, 25 jaar later, is Houtwerk een bedrijf met 30 medewerkers. Vanuit de werkplaats in Beverwijk creëren ze exclusieve maatwerk interieurs met behulp van state-of-the-art machines. Houtwerk is specialist in maatwerkproductie van hoogwaardige keukens en badkamers, meubels en interieurs. Ze zijn actief in het midden- en hogere segment van de markt, en slagen erin maatwerk voor elk budget te realiseren. De ideeën en wensen van elke klant staan daarbij altijd voorop.

 

Diewert (links) en Niels tijdens het 25 jarig jubileumfeest van Houtwerk.

 

BPV/stagiaires HMC
Binnen Houtwerk lopen het hele jaar door studenten van het HMC stage van de opleiding ondernemend meubelmaker, maar soms ook een student van de opleiding interieuradviseur. Daarnaast is Diewert 4 tot 6 x per jaar een dag op het HMC als externe examinator. Zo blijven zij verbonden aan het HMC en brengen zij hun vakmanschap, kennis en enthousiasme over aan onze studenten. Wat heel waardevol is voor onze studenten, de ontwerpers en makers van de toekomst.

Masterly/ITEM
Ook op Masterly in Milaan komen we Diewert en Niels tegen. Daar staan ze als vertegenwoordigers van hun eigen label, ITEM. Na jarenlang met hun partners in staal en stoffering (Atelier 01) naar Milaan te zijn gegaan, zijn zij in 2022 samen met hen een meubellabel begonnen, ITEM – Amsterdam. Het doel van ITEM-Amsterdam is om hoogwaardige meubels te maken waar het ambacht vanaf straalt. Atelier 01 en Houtwerk bundelen hun krachten en vragen ontwerpers om items te ontwerpen met gebruik van alle mogelijke materialen, zoals hout, solid surface, staal, stof en alles wat er op interieurgebied mogelijk is. Samen met de ontwerper bespreken de bedrijven oplossingen en ideeën tot in de kleinste details. Ze vullen elkaar aan met creatieve oplossingen, resulterend in prachtige meubelstukken als eindresultaat.

Samenwerken
Wij kijken ernaar uit om de komende jaren de samenwerking voort te zetten en elkaar tegen te komen in Milaan. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe kennis, creativiteit en vakmanschap in de meubel- en interieurbranche worden doorgegeven en eindeloos in beweging blijft.

Website Houtwerk     –    Website ITEM-Amsterdam –     Instagram ITEM-Amsterdam

 

ARMCHAIR S088 ITEM AMSTERDAM