Verkorte opleiding Interieurvakman voor zij-instromers én werknemers woning- en projectstofferen

21 januari 2022

Wil je werken met je handen, leren in de praktijk en een baangarantie? Dan is het beroep van Interieurvakman Woning- Projectstofferen een prachtig creatief beroep waarin ook nog eens 900 vacatures openstaan in Nederland. Dit beroep kun je leren door het volgen van het zogenoemde zij-instroomtraject, oftewel een verkorte opleiding. In 9 maanden leiden we je op tot beginnend Interieurvakman Woning- en projectstofferen. En niet alleen voor zij-instromers is dit een kans, ook is het mogelijk om als werknemer binnen dit beroep jezelf te verbreden. Hoe dit werkt, vertelt onze docent Jaap Stolze in onderstaand interview.  

Wat houdt de opleiding Woningstofferen voor zij-instromers in?  

“Deze opleiding geeft mensen met een andere opleiding de mogelijkheid om zich in 9 maanden om te scholen tot beginnend Interieurvakman Woning- Projectstofferen” vertelt Stolze. “Daarnaast is het mogelijk om als werknemer binnen dit beroep jezelf te verbreden. Alle onderdelen die in een volledige BBL-opleiding voorbijkomen, komen in deze opleiding aan bod. Het grote verschil is dat bij dit traject de studenten de hele dag vaktheorie en praktijk volgen en geen taal- en rekenlessen. De nadruk ligt vooral op de praktische vaardigheden.” 

                                 

Voor wie is deze opleiding bedoeld? 

“Eigenlijk voor iedere zij-instromer die graag met zijn handen werkt, in oplossingen kan denken en houdt van een creatief beroep waarbij je veel persoonlijk contact hebt met de klant. Natuurlijk zijn dit geen eisen, maar het werkt wel mee. Soms kom je in situaties waar de standaardoplossingen niet werken en dan is er creativiteit en inzicht nodig. Dit zijn kwaliteiten die iedereen in de loop van de opleiding ontwikkelt en hierin word je begeleid door een ervaren stoffeerder bij het bedrijf waar je werkzaam bent. En natuurlijk is deze opleiding niet alleen voor zij-instromers, maar ook voor medewerkers die al in het vak werken en zich verder willen ontwikkelen.”  

Waarom is dit een goede investering voor bedrijven? 

“We merken een chronisch tekort aan goed opgeleid personeel op de vloer. En ook deze branche heeft te maken met vergrijzing. Door te investeren in bestaande werknemers en nieuw personeel, bestaat de kans om te groeien als bedrijf. En als je jouw werknemers breed opleidt, dan kun je ook je klanten beter in hun wens bedienen. Zo zie je dat de pvc-strook op dit moment een belangrijk product is om te verwerken. Ook de producten die langer bestaan moeten op de juiste wijze kunnen worden verwerkt. Om aan de wens en het verlangen van de klant te voldoen is het van belang dat je hier op voorbereid bent. Breed opgeleide medewerkers helpen je hierbij.” 

“Vanuit de branche krijgen we positieve geluiden terug. Aan een opleiding zijn kosten verbonden maar werknemers die breed zijn opgeleid, verdienen dit dubbel en dwars terug. Ook is het een visitekaartje voor jouw organisatie als je met goed geschoold personeel werkt. Onze opleiding verzorgen wij in samenwerking met alle grote spelers uit de branche en de brancheverenigingen InRetail en Branche Vereniging Projectstoffering (BVP). Het bijkomende voordeel is, dat jouw werknemer branche-gecertificeerd is na een positieve afronding van zowel de theorie als de praktijklessen.” 

                             

Meld jouw medewerker nu aan!
Wil jij jouw medewerker aanmelden voor het nieuwe studiejaar in september? Ga dan naar de website van HMC cursus en training door hier te klikken. 

Meer informatie?
Heb je nog vragen? Dan mag je Jaap Stolze ook persoonlijk benaderen. Doe dit door een bericht te sturen via LinkedIn. Mailen of bellen mag ook: j.stolze@hmcollege.nl en (010) 28 555 55 (de receptioniste verbindt u door). 

                               

  

 

21 januari 2022 | Interieurvakman, Woningstofferen