Wethouder Kathmann opent laatste dag MBOnderneemt!

25 november 2019

“Jullie zijn allemaal winnaars”. Met deze loftuiting opende de Rotterdamse wethouder van Economische Zaken Barbara Kathmann op vrijdag 22 november de laatste dag van het ondernemersevent MBOnderneemt! Daarmee begroette ze de ruim 150 studenten van het Hout- en Meubileringscollege en Albeda College Economie & Ondernemen die zich tijdens de Global Entrepreneurship Week inspanden om het beste ondernemersidee van mbo-studerend Rotterdam te bedenken.

Het thema van het beste ondernemersidee, welke tot stand kwam via een driedaagse pressurecooker, was circulaire economie. “Onze grondstoffen zijn niet uitputtend’, benadrukte de wethouder het belang van het thema. “Circulaire economie is daarom de toekomst. Ondernemerschap en ondernemend gedrag passen bij een innovatieve stad als Rotterdam. Klein beginnen en groot denken; daar hebben jullie deze week mooie stappen in gemaakt”.

Foldable botte
Het idee van de foldable bottel, een fles die ingeklapt kan worden om te hergebruiken en daarmee het milieu te ontlasten, werd verkozen tot het beste ondernemersidee. Jury-voorzitter Willem Groenendijk van Rabobank Rotterdam roemde de groep vanwege hun creativiteit, presentatie en de mate waarin het idee impact genereert. Studenten Jura (HMC), Novitha (Albeda), Kim (HMC), Aleyna (Albeda) en Stève (Albeda) winnen daarmee een gratis adviesgesprek en een lunch van de Rabobank.

Belang ondernemerschap
Ondernemen en het hebben van ondernemende vaardigheden worden steeds belangrijker. In het hbo wordt hier al ruimschoots aandacht aan besteed, het mbo laat hierin nog een groeiende ontwikkeling zien. Het HMC en Albeda College Economie & Ondernemen erkennen het belang van deze vaardigheden bij mbo’ers en organiseerden het event rondom ondernemen daarom voor het 2e jaar op rij.

Vertrouwen in jezelf
Naast al die pitches en prijzen was er een spoken word-act van Sir Culair over ondernemen, waar studenten al rappend op aanhaakten. Ook konden studenten vragen stellen aan een ondernemersforum met o.a. oud-student van het HMC en meubelontwerper Sjoerd Vroonland. Comedian Edson Da Graca wist als host alles in goede banen te begeleiden. De week stond in het teken van teamwork, ontwerpen, produceren, netwerken, jezelf verkopen, presenteren, durven maar vooral ook over plezier hebben en doen! “Iedereen zei dat ons idee niet goed genoeg zou zijn,’ zegt een opgeluchte en trotse Novitha, groepslid van het winnende team. “Maar zo zie je maar weer, wij staan hier met de bokaal. Soms moet je gewoon vertrouwen hebben in jezelf!”

De wethouder opent MBOnderneemt!

De winnaars van het beste ondernemersidee.

25 november 2019 | Evenementen