Zondag start de InCoDa en wij zijn erbij!

08 september 2022

Zondag start dé vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering. Op 11, 12 en 13 september kun je de nieuwste collecties, designs en trends ontdekken in Gorinchem. Tijdens deze vakbeurs vindt ook de Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstoffering plaats. Wie wordt er dit jaar de beste junior interieurvakman- of vrouw van 2022?

Wie is het meest behendig met laminaat of PVC? Op 12 september strijden BBL-studenten die de opleiding interieurvakman m/v. Een vloer leggen van laminaat, of PVC, een trap van bekleding voorzien, of jaloezieën monteren. Voor een goedgeschoolde interieurvakman -of vrouw is het een fluitje van een cent. Maar daar gaat wel een goede vakopleiding aan vooraf.

De Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstoffering zijn weer in aantocht. Wie wordt de beste junior interieurvakman -of vrouw van 2022?

Behendigheid
Samen met het Alfa College, Deltion College, ROC Midden Nederland en het Summa College geven we de opleiding voor woning- en projectstoffering. De beste studenten van deze BBL-opleidingen laten op 12 september tijdens het NKWP hun behendigheid zien. Deze vakmensen in spé werken tijdens het kampioenschap aan één grote opdracht die ze zo secuur mogelijk moeten uitvoeren binnen een beperkte tijd. Daarbij krijgen ze de kans om te laten zien welke vaardigheden ze tijdens inmiddels al ontwikkeld hebben; snijden, knippen, lijmen, plakken en puzzelen, alles wat een interieurvakman- of vrouw in huis moet hebben, komt aan bod. De beste drie deelnemers krijgen een podiumplaats, een beker en een prijs in de vorm van gereedschap. De uitreiking is om 16.00 uur.

Vanuit het HMC doen onze studenten Jadena van Berkel, Giovanni Sanders en Sascha Willems mee. Ook hebben de opleidingsbedrijven een stand deze dagen. De stand kun je vinden aan het plein. Kom gerust langs om in gesprek te gaan!

Trainingen en opleidingen
Voor de toekomst van het de woonbranche is het belangrijk om de opleiding voor interieurvakman -of vrouw steeds weer onder de aandacht te brengen, ook bij het bedrijfsleven. Rond het kampioenschap is daarom ook extra aandacht voor de promotie van het vak, en de verschillende mogelijkheden voor trainingen en opleidingen.

Erkend Leerbedrijf
Studenten die de BBL-opleiding Interieurvakman m/v willen doen, werken vier dagen en gaan één dag naar school. Ze gaan aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar ze het vak in de praktijk leren. Bedrijven die een leerbaan in de aanbieding hebben en erkend leerbedrijf willen worden, kunnen zich aanmelden bij SBB. Zelf contact opnemen met een school die deze opleiding aanbiedt, kan natuurlijk ook!

Sponsors & partners
Het kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, INretail en BVP.

Meer info
Meer info over de InCoDa vind je door hier te klikken.

08 september 2022 | Beurzen, Interieurvakman