Student Joshua vertelt…

Hoi allemaal! Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen. Ik volgde eerst een ICT opleiding en volg nu een opleiding in de houttechniek.  

Ik heb eerst een open dag bezocht. Ik moet zeggen, ik was echt onder de indruk. De sfeer en het gevoel dat ik kreeg tijdens de open dag, samen met de intake gesprekken, gaven me het vertrouwen dat dit de juiste opleiding voor mij was. 

In eerste instantie volgde ik een ICT-opleiding in Spijkenisse, maar dat bleek toch niet helemaal te zijn wat ik zocht. Mijn hart lag meer bij het werken met mijn handen, en thuis was ik vaak bezig met houtbewerking.  

Voor mij zijn de praktijklessen het hoogtepunt. Er gaat niets boven het werken met mijn handen en het creëren van iets tastbaars. Bij HMC heb ik niet alleen geleerd hoe ik met mijn handen moet werken en met machines moet omgaan, maar ook hoe ik anderen moet begeleiden en theoretische kennis moet toepassen.  

Mijn uiteindelijke doel is om aannemer te worden. Maar voordat ik mijn eigen aannemersbedrijf begin, wil ik graag ervaring opdoen bij een bestaand aannemersbedrijf.  

Dus, voor degenen onder jullie die net zoals ik wil werken met zijn handen en met hout wil bezig zijn, overweeg zeker om een kijkje te nemen bij het HMC.