Student Twan vertelt…

Hey allemaal! Ik wil graag mijn verhaal delen over mijn avontuur bij het HMC. Het HMC is er voor jongeren die net zo dol zijn op creativiteit en handen uit de mouwen steken als ik. Ik hoop dat mijn ervaring je kan inspireren. 

Al van kinds af aan had ik een fascinatie voor hout. Ik tekende graag kleine ontwerpen van wat ik ooit met hout zou willen maken. Maar het ontbrak me aan kennis en materialen. De allereerste keer dat ik het HMC bezocht tijdens de open dag, wist ik meteen dat ik de juiste plek had gevonden. De sfeer, de lokalen en vooral de meubelstukken die andere studenten hadden gemaakt, grepen meteen mijn aandacht. Ik kan gerust zeggen dat ik verliefd werd op meubelmaken.  

Er is iets magisch aan het werken met hout. Of ik nu in de machinale sta en met grote machines werk, of in praktijklokalen met handgereedschap. Het hoogtepunt is het voltooide meubelstuk aan het einde van een project. Het besef dat ik dit helemaal zelf heb gemaakt, geeft een onbeschrijflijk gevoel van trots.

Bij HMC leer ik niet alleen hoe ik meubels maak, maar ik leer ook over de diverse technieken en materialen. Ik ontdek verschillende houtsoorten en experimenteer met diverse verbindingen. Het is geweldig om te leren hoe je zonder één druppel lijm een meubel in elkaar kan zetten.

Na het behalen van mijn diploma wil ik graag een eigen bedrijf starten. Na wat jaren werkervaring hoop ik beginnende studenten te begeleiden en samen met hen met massief hout te werken. Het draait niet alleen om vakmanschap, maar ook om het plezier van het maken. 

Dus, als jij net zo’n enthousiaste maker bent als ik, overweeg dan zeker om het HMC een kans te geven. Hier vind je een plek om je vaardigheden te ontwikkelen en te creëren met hout op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.