Studente Joud vertelt…

Hey iedereen! Ik wil graag mijn verhaal delen over hoe ik mijn weg heb gevonden naar mijn opleiding Retailspecialist woonbranche bij het HMC.

Mijn taalcoach was een oud-student van het HMC en ze deelde zoveel enthousiaste verhalen over het HMC. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik besloot om meer te ontdekken en een open dag te bezoeken. Ik werd direct geraakt door de sfeer, de docenten en de omgeving. 

In eerste instantie zocht ik naar een specialisatie waarin ik met mensen kon communiceren. Ik hield ook van tekenen en werken met kleuren. Bladeren door Ikea-boeken en nieuwe stijlen ontdekken was altijd een favoriete bezigheid van mij. Al deze elementen kwamen samen en leidden me naar de keuze voor deze opleiding! 

Op andere scholen keek ik vaak uit naar het moment dat ik naar huis kon gaan. Hier is dit totaal anders. Op het HMC wil ik juist op school blijven. Er zijn zoveel mogelijkheden tijdens de vrije lessen. Mijn klasgenoten en ik gaan vaak naar het studiecentrum of we gaan naar het schoolplein.  

De school biedt een schat aan kennis. We leren over verschillende houtsoorten en stoffen, maar ook hoe we ontwerpen kunnen maken op de computer. Ik heb geleerd hoe ik moet tekenen en hoe ik effectief met mensen kan communiceren. 

Op dit moment zit ik in mijn eerste jaar mijn opleiding Retailspecialist. Mijn plan is om mijn tweede jaar af te ronden en vervolgens door te stromen de opleiding Interieuradviseur op niveau 4. Daarna wil ik graag naar de universiteit gaan.  

Dus, voor degenen die net zoals ik op zoek zijn naar een creatieve en communicatieve opleiding, overweeg zeker het HMC te bezoeken!