Tuur laat het zien…

Tuur was altijd al bezig met knutselen en bouwen in de metaalwerkplaats van zijn vader. Na een stage op de middelbare school bij een meubelmaker wist hij, ‘ik wil verder met het ontwerpen en maken van meubels’.

Mooiste meubelmakers school
‘Van kleins af aan ben ik al bezig met het maken van dingen in de werkplaats bij mijn vader. Ik ben gaan kijken op de open dag van het HMC. Dat vond ik toen, en dat vind ik nog steeds de mooiste en beste meubelmakers school van Nederland. Helemaal de reistijd vanuit Nijmegen waard! In de drie jaar bij het HMC heb ik geleerd om nauwkeurig, precies en zuinig te werken met hout. Ik kan werktekeningen maken, snel, efficiënt werken en ontwerpen en als ik tegen problemen aanliep heb ik ze zelf leren oplossen.

Hout en staal combineren
Als eindwerkstuk heb ik een kleine tweepersoons eettafel gemaakt van een valse christusdoorn uit Utrecht. De komende tijd wil ik het ontwerp verder gaan uitwerken en proberen het te combineren met staal. Ik hoop dat het lukt en daar wil ik dan ook mee door, het ontwerpen van meubels en andere voorwerpen van hout en staal.

Mooie meubels van hout uit eigen land
Teken veel, daar worden je ontwerpen steeds een beetje beter van. En als je je ontwerpen gaat uitwerken, probeer dan verder te kijken dan de mooie tropische houtsoorten. In Nederland en in de rest van Europa staan ook zoveel mooie bomen die zorgen voor prachtig hout waar je net zulke mooie, of misschien nog wel mooiere meubels van kan maken.