Isa Kroon

Isa rond dit jaar de opleiding Interieuradviseur in Amsterdam af. Vier jaar geleden koos “viel” zij voor de school en de opleiding door de combinatie van het oude vakmanschap en de nieuwe technieken, iets wat zij ook terug laat komen in haar examenproject. Door een oorspronkelijke ijzerwarenhandel om te toveren tot moderne loft verbindt Isa het oude vakmanschap met het hedendaagse wonen, benieuwd? Kom het bekijken tijdens te Expo in Amsterdam!

Uitdaging
‘De grootste uitdaging is natuurlijk van iets onbewoonbaars een warme bewoonbare plek te maken. Ook zit er nu bijna geen raam in het gehele pand, dus ook over nieuwe raampartijen en kozijnen moet ik goed gaan nadenken. Verder ga ik voor mijn ontwerp gebruik maken van de lasersnijder en de stickermachine’.

Na het HMC
‘Toen ik startte met de opleiding verwachtte ik met name dat ik mijn creativiteit eindelijk in de praktijk zou kunnen brengen én die zou kunnen blijven ontwikkelen. Als ik nu terugkijk op mijn tijd bij het HMC is dat gelukt. Ik ben niet alleen op dat gebied gegroeid, ik heb bijvoorbeeld ook geleerd om op een hele andere manier naar dingen te kijken. Toch ben ik nog niet uitgeleerd. Na de zomer ga ik Architectonische vormgeving studeren in Maastricht aan de kunstacademie Zuyd. Op die manier wil ik mezelf met name op het architectonische vlak nog verder ontwikkelen’.

Website | Instagram