Mark Kortlever

Naast zijn opleiding Verkoopadviseur bij het HMC in Rotterdam doet Mark modellen werk. Hierdoor kwam hij in aanraking met fotografie, wat terug te zien is in zijn examenproject. Mark heeft zich verdiept in fotografie en de verschillen tussen vroeger en nu, waarbij hij het leukste vond om meer te weten te komen over de technieken die vroeger werden gebruikt. Ben je benieuwd naar zijn project? Kom dan op 9 en 10 juli zijn werk bewonderen op de Expo in Rotterdam.

Stylen
‘Het stylen, gebruik maken van kleur en materialen vind ik heel leuk om te doen. De grootste uitdaging vind ik hoe je ervoor zorgt dat het mensen aanspreekt en hun interesse wekt. De afgelopen drie jaar heb ik veel geleerd. Aan één van mijn stages heb ik een baan overgehouden waar ik ruim 1,5 jaar met veel plezier heb gewerkt. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik verder wil in het stylen, maar dan liever op het gebied van kleding. Toch zou ik zo weer voor het HMC gaan! Het is een school met sfeer. Je kunt hier jezelf zijn zonder dat er gek naar je word gekeken, iets wat ik heel belangrijk vind. Ook krijg je van de docenten super goede begeleiding, als je iets niet snapt nemen ze de tijd om het nog een keer duidelijk aan jou persoonlijk uit te leggen’.

Na het HMC
‘Ik ga vijf maanden op Aruba wonen en werken. Ik weet dat ik verder wil studeren maar weet nog niet precies welke opleiding. Ik hoop dat ik op Aruba erachter kom wat ik in de toekomst wil gaan doen’.