Leermiddelen en lesmaterialen

Werken met Office 365 en leermiddelen bestellen
In onderstaande instructievideo’s laten we stap voor stap zien hoe je kunt inloggen in Office 365 en leermiddelen kunt bestellen. Je ziet nu de video met de uitleg Office 365 installeren. Als je bovenin op het pijltje klikt, vind je ook de andere instructievideo’s. We vragen je om alle video’s te bekijken en de stappen door te nemen en/of te installeren.

Licenties
Op de boekenlijst staan verschillende licenties zoals LLA (Engels), TNT (Nederlands), RNT (Rekenen), Viastarttaal, Startrekenen Online, Can Do online, Elemantary English online, Engels Verkort online. Dit zijn digitale leermiddelen en zijn noodzakelijk voor de opleiding. Je vraagt deze licenties ook aan via Studers. Binnenkort volgt meer informatie.

Materialen voor werkstukken
Tijdens je opleiding ga je meerdere werkstukken maken. In het eerste jaar geeft de vakdocent aan met welke materialen je gaat werken. Je kunt deze materialen kopen in de HMC Houtwinkel. Hier kun je alleen met pin betalen. Later in je opleiding mag je zelf materialen kiezen (in overleg met de vakdocent).

Extra activiteiten
Naast het volgen van de reguliere lessen zijn er ook nog extra activiteiten op school. Zo zijn er introductiedagen, zodat jij je klasgenoten en het HMC kan leren kennen en er zullen tijdens je opleiding diverse excursies zijn. Voor deze extra activiteiten heeft het HMC een WA- en ongevallenverzekering, zo ben je op school en tijdens je stage aanvullende verzekerd. Voor deze extra activiteiten worden geen extra kosten in rekening gebracht,

Gereedschap
Het HMC koopt gereedschapskisten gemeenschappelijk in. Hierdoor heeft het HMC een inkoopvoordeel en kan de kwaliteit gegarandeerd worden. Mocht je de gereedschapskist toch zelf willen aanschaffen, vink dan het hokje uit. Download hier de gereedschapslijst.

Veiligheid
In de praktijklokalen, de machinale en op stage zijn veiligheidsschoenen verplicht. De veiligheidsschoenen moeten een verharde neus en tussenzool hebben (S3 uitvoering). Een stofjas wordt aangeraden voor bescherming van je eigen kleding. Beiden kun je in de HMC Hout winkel kopen.

Kluisjes
Op school kun je een kluisje gebruiken, voor het gebruik van een kluisje wordt €15,- borg in rekening gebracht. Dit bedrag wordt terugbetaald als je je sleutel weer inlevert.

Je kunt een kluis reserveren per e-mail. Mail naar kluisje-amsterdam@hmcollege.nl, vermeld hierbij duidelijk welke opleiding je gaat volgen! Je ontvangt direct een automatische bevestiging. De conciërge stuurt je een mail zodra er een kluis voor jou is gereserveerd met het kluisnummer. Hij geeft in deze mail ook aan of het een houten of elektronisch kluis is.

Je krijgt dus alleen een e-mail als er voor jou een kluisje beschikbaar is.
Na de introductieweek kun je, nadat de borg in de houtstek is betaald, je kluissleutel/pasje bij de receptie van Solar eclips afhalen. Doe je dit niet, dan wordt de kluis toegewezen aan iemand anders. Er is een beperkt aantal kluizen beschikbaar, op=op.

Wettelijke cursusbijdrage BBL opleidingen
Ga jij een BBL opleiding volgen? Als je op 1 augustus 2021 18 jaar of ouder bent, betaal je de cursusbijdrage via de website van Studers, om deze reden moet je altijd inloggen bij Studers. Dit is een door overheid voorgeschreven cursusbijdrage. Ben je jonger dan 18 jaar dan hoef je geen cursusbijdrage te betalen. Bij Studers kun je een betaalregeling treffen van drie termijnen. Kun je hier niet aan voldoen, neem dan contact op met het HMC.