De Dutch Design Week, een omgeving vol met passie en inspiratie en Ties stond er met zijn project

07 november 2022

De Dutch Design Week (DDW) was voor Ties de Vos een unieke kans om meer naamsbekendheid te creëren. Samen met Dirk de Later en Ward Vissers en studenten van het Cibap, Nimeto en Sint Lucas presenteerden ze trots hun werk in de stand. Ties exposeerde met zijn afstudeerproject ‘Het Begin’ en kwam in contact met verschillende designers, producenten en andere geïnteresseerde.  Een inspirerende en waardevolle week waar Ties maar al te graag over vertelt. 

“De Dutch Design Week is een omgeving vol met passie en inspiratie’ 

Wat heeft de DDW jou gebracht?
“Tijdens de DDW ben ik enorm veel te weten gekomen over hoe de design wereld in elkaar zit en wat je moet doen om als jonge ontwerper aandacht te krijgen voor je werk”, vertelt Ties. “Ik heb veel ontwerpers ontmoet met interessante verhalen en achtergronden. Ook ben ik door meerdere bedrijven gescout voor toekomstige exposities binnen en buiten Europa. Ik vond het geweldig om al deze mensen te ontmoeten en de passie te ervaren die ze hebben voor het werk.”  

“Op een gegeven moment liep ik richting mijn meubel om er iets over te vertellen aan een geïnteresseerde. Tijdens mijn verhaal werd ik afgeleid door een kaartje wat op mijn meubel lag. Ik pakte het kaartje op en kreeg een brede lach op mijn gezicht. ‘You have been scouted’ stond er op.”  

Hoe ben je op het idee gekomen van jouw meubelstuk?
“Mijn idee is ontstaan tijdens de COVID-lockdown. Ik merkte dat steeds meer mensen hun woonkamer gingen ombouwen naar een kantoor en er veel meubels werden vervangen. Als ik buiten liep, zag ik steeds meer meubelstukken op straat liggen. Wat een zonde! ‘Dat kan anders’, dacht ik en besloot een meubel te ontwerpen dat aanpasbaar is aan hoe jij je leven wilt vormgeven.” 

Hoe ben je aan inspiratie gekomen?
“Mijn inspiratie heb ik verkregen vanuit verschillende ontwerpers. Ik lees graag over succesvolle ontwerpers en hun werkwijze, visie en verleden. Zo ben ik erg onder de indruk van Piet Hein Eek en Verner Phanton.” 

“Met een positieve blik kijk ik naar de toekomst en op een dag hoop ik duurzame woningen te ontwerpen.” 

Hoe zie jij de toekomst en wat wil je bereiken?
“De kansen die op mij af komen, wil ik zo grondig mogelijk aanpakken en ik hoop op deze manier mijn ambities te behalen. Ik kijk met een positieve blik naar de toekomst en wil de komende periode veel tijd besteden aan mijn eigen ontwerpen. Op een dag hoop ik duurzame woningen te ontwerpen en hiervoor ook de uitvoer te doen.” 

Wil jij in contact komen met Ties?
Ben je benieuwd naar wat Ties nog meer maakt? Volg hem dan via Instagram (@Tiesdevoscustom), LinkedIn of bekijk zijn website 

07 november 2022 | Beurzen, Meubelmaker