Duurzame inrichting van een Tiny House te zien tijdens de EXPO

30 juni 2022

Studenten van de opleiding Ondernemend Meubelmaker/Interieurbouw werken aan een duurzame inrichting van het Tiny House dat vorig schooljaar is gemaakt door studenten van de opleiding Houttechniek. Op dit moment zijn onze studenten vol op bezig, zodat het resultaat te bewonderen is tijdens de EXPO op 12, 13 en 14 juli van 11.00 uur tot 21.00 uur op onze locatie in Rotterdam. 

Gebruik van duurzame materialen
Het Tiny House is volledig ingericht met duurzaam materiaal. Zo zie je onder andere vogelbehang gemaakt van duurzaam papier en inkt. Is er een collage gemaakt van verschillende biobased interieurmaterialen en zijn de interieurpanelen gemaakt van snoeiafval. Ook zie je akoestische panelen van mos en een prachtig paneel van mycelium. Mycelium is het wortelnetwerk van paddenstoelen en fungeert als natuurlijke lijm. Deze panelen werken akoestisch en dempen het geluid. Zo haal je de natuur naar binnen op een mooie functionele en duurzame manier.  

Kom langs voor inspiratie!
Ben je benieuwd hoe onze studenten het Tiny House hebben ingericht en wat voor toffe en handige ideeën zij nog meer hebben? Kom dan langs tijdens de EXPO en ga in gesprek met onze studenten. Bas, Kim, Dolf, Elias, Julian, Ian en Kate vertellen met veel plezier meer over wat zij bedacht en gemaakt hebben. Voor bedrijven is er een speciale bedrijvenavond op dinsdag 12 juli van 16.00 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze avond is er o.a. ruimte om te netwerken. En natuurlijk is er, zowel tijdens de EXPO als de bedrijvenavond, de mogelijkheid om alle prachtige eindwerkstukken te bewonderen van onze studenten.  

Samenwerking bedrijven
Als HMC werken wij nauw samen met het bedrijfsleven. Voor dit project willen we de volgende bedrijven hartelijk danken voor het sponsoren van het materiaal en/of de samenwerking: VanHier, Forbo Flooring Systems, Studio Ditte, Ecocoatings, A house of happiness, Grown Bio, Staatsbosbeheer, Ecoplex en Ecobouwschool. 

Meer info Tiny House en EXPO
Wil je meer informatie over het Tiny House? Klik dan hier. 

Meer informatie over de EXPO lees je hier. 

 

 

30 juni 2022 | Expositie