Geslaagde NK’s Woning- en Meubelstofferen

18 september 2019

Het HMC organiseerde in samenwerking met het bedrijfsleven weer de Nationaal Kampioenschappen Woning- en Projectstofferen en Meubelstofferen. Beide NK’s werden gehouden tijdens de Interieur Collectie Dagen in Evenementenhal Gorinchem van 15 t/m 17 september 2019. Aan de NK’s deden ook oud-HMC’ers mee.

Bij het NK woningstofferen voor de senioren werd Anco Rijstenbil eerste en waren oud- HMC’ers Anne Minnema, Anneloes Prins en Madelon van Leeuwen dagwinnaars bij het NK meubelstofferen.

De jeugd
Nieuw dit jaar was dat het NK Woning- en Projectstofferen niet alleen gehouden werd voor senioren maar ook voor junioren. Bij het NK voor junioren werd Diederik van de Kamp eerste en werd HMC’er Jochem Runhaar derde! Daarnaast was er ook een challenge voor het vmbo. Niek de Bree van het Gilde in Gorinchem won deze vmbo challenge!

Prachtig beroepen
Met deze NK’s laat het HMC zien hoe mooi de beroepen woning- en meubelstofferen zijn en dat je hier als stoffeerder trots op kan zijn. Ook hoopt het HMC hiermee jongeren te stimuleren om dit als beroep te kiezen, aangezien er vele vacatures zijn. Het HMC is daarbij nog een van de weinige scholen die deze opleidingen verzorgen en daarom organiseert het HMC deze NK’s.

Nieuwsgierig naar deze opleidingen?
Lees hier meer over de opleiding meubelstofferen en hier meer over de opleiding woningstofferen.