HMC ontvangt bedrijven uit de meubelstoffeerbranche

13 december 2018

Het HMC biedt de dagopleiding Meubelstofferen aan in Amsterdam. Het HMC ziet dat deze opleiding landelijk onderdruk staat en het HMC wil graag toekomstbestendig een sterke opleiding neerzetten waar goede vakmensen worden opgeleid. We willen dit in samenwerking met de branche doen om zo voldoende jongeren te motiveren voor deze opleiding. Daarom werd er op dinsdag 11 december in Amsterdam een bijeenkomst georganiseerd om samen met bedrijven hierover van gedachten te wisselen.

Bij de bijeenkomst waren diverse meubelstoffeerbedrijven, Expertisecentrum Meubel (ECM), docenten van de opleiding meubelstofferen van het HMC en het management van het HMC aanwezig. Samen gingen zij met elkaar ervaringen delen over de huidige situatie in de meubelstoffeerbranche. Daarbij werd er ook gesproken over op welke manier de samenwerking met het HMC als opleider zo goed mogelijk vormgegeven kan worden.

Gesprekken voeren
Aan de hand van een aantal thema’s hebben de deelnemers gesprekken met elkaar gevoerd over onder andere de inhoud van de opleiding, excursiemogelijkheden voor studenten, mogelijke keuzedelen die ontwikkeld kunnen worden en het begeleiden van studenten die stage lopen.

Voortgezet onderwijs betrekken
Er worden op dit moment activiteiten ontwikkeld om naar de toekomst meer studenten te werven. Zo schrijven ECM en het HMC een aantal lessen die als keuzedeel bij het voortgezet onderwijs kunnen worden aangeboden.

Autostoffeerbedrijven zoeken werknemers
Vanuit de autostofferbedrijven klinkt een luide roep naar studenten als geschikte werknemers voor de toekomst. De aanwezige bedrijven hebben aangegeven om samen te werken met het HMC om middels teksten en filmmateriaal op hun websites voldoende studenten te werven voor de toekomst. Dit is van belang om deze mooie opleiding te kunnen blijven geven en tevens van belang om de branche te voorzien van goede toekomstige werknemers.

13 december 2018 | Meubelstofferen