HMC vraagt aandacht voor beroepen woning- en meubelstofferen door NK’s

12 september 2019

Het HMC organiseert in samenwerking met het bedrijfsleven weer de Nationaal Kampioenschappen Woning- en Projectstofferen en Meubelstofferen. Beide NK’s worden gehouden tijdens de Interieur Collectie Dagen in Evenementenhal Gorinchem op 15 t/m 17 september 2019. Aan de NK’s doen oud-HMC’ers mee.

Nieuw dit jaar is dat het NK Woning- en Projectstofferen niet alleen gehouden wordt voor senioren maar ook voor junioren. Tijdens de kampioenschappen worden verschillende opdrachten verstrekt waarbij diverse vloerbedekkingssoorten, stoffeermaterialen en bekledingstoffen door iedere deelnemer toegepast moeten worden. Naast deze NK’s is er ook een challenge woningstofferen voor vmbo scholieren. We laten op deze manier de jeugd kennismaken met dit prachtige beroep!

De prijzen
Er zijn voor ieder NK drie trofeeën in de vorm van bekers te winnen. Verder zijn er diverse gesponsorde prijzen te winnen. Iedere deelnemer ontvangt een certificaat.

Prachtig beroepen
Met deze NK’s wil het HMC laten zien hoe mooi de beroepen woning- en meubelstofferen zijn en dat je hier als stoffeerder trots op kan zijn. Ook hoopt het HMC hiermee jongeren te stimuleren om dit als beroep te kiezen, aangezien er vele vacatures zijn. Het HMC is daarbij nog een van de weinige scholen die deze opleidingen verzorgen en daarom organiseert het HMC deze NK’s.

Nieuwsgierig naar deze opleidingen?
Lees hier meer over de opleiding meubelstofferen en hier meer over de opleiding woningstofferen.

 

12 september 2019 | Beurzen, Meubelstofferen, Woningstofferen