HMC’ers in actie tijdens nationaal kampioenschappen Skills Heroes

19 maart 2019

Van 20 t/m 22 maart 2019 organiseert WorldSkills Netherlands weer de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. HMC’ers Amira, Bauke-Jan en Guus gaan strijden op nationaal niveau om podiumplaatsen.

Landelijke finale Verkoopspecialist
Amira Gajadhar werd eerste tijdens de voorrondes van het HMC en tweede tijdens de landelijke kwalificatiewedstrijd. De komende dagen strijdt zij tegen studenten van andere mbo scholen om de titel: ‘Beste verkoopspecialist van Nederland’. ‘Ik heb me opgegeven voor Skills, omdat het me een leuke ervaring leek waar ik veel aan kan hebben in de komende jaren van mijn studie. Ik had nooit verwacht dat ik eerste zou worden bij de voorrondes van het HMC en tweede bij de landelijke kwalificatiewedstrijd!’

Landelijke finale Meubelmaker
Bauke-Jan Beverloo werd tweede tijdens de voorrondes van het HMC en tweede tijdens de landelijke kwalificatiewedstrijd. ‘Tijdens de voorbereiding voor de landelijke finale heb ik geleerd om goed om te gaan met stress. Ik weet beter wat mijn vaardigheden zijn en ik heb ook veel nieuwe verbindingen geleerd. Door mee te doen aan Skills heb ik veel nieuwe dingen geleerd en met veel nieuw gereedschap gewerkt. Daarbij was het voor mij een echte uitdaging met allemaal nieuwe ervaringen. Ik sta 20 t/m 22 maart in de finale van Meubelmaker in de RAI in Amsterdam en het spannendste voor mij is of ik alles op tijd af ga krijgen’, vertelt Bauke-Jan.

Guus van Velthuijsen werd eerst tijdens de voorrondes van het HMC en eerste tijdens de landelijke kwalificatiewedstrijd. Guus heeft al eerder meegedaan aan de Skills Heroes wedstrijden. Vorig jaar werd hij de beste meubelmaker van Nederland en werd hij zesde van Europa. Gaat hij dit jaar weer een podiumplaats behalen? ‘Ik heb heel veel geleerd van de voorbereiding voor de Skills wedstrijden. Van het maken van een slisverbinding in verstek met de hand tot hoe je om moet gaan met tegenslag. Ik vind het heel leuk dat de mensen om me heen zo enthousiast zijn. Iedereen is zo gemotiveerd en dat werkt aanstekelijk. Ik sta 20 t/m 22 maart in de finale van Meubelmaker in de RAI in Amsterdam. Het spannendste hieraan vind ik of ik het wel af ga krijgen. Het is een hele grote opdracht voor de 15 uur die je er voor krijgt’, aldus Guus.

Zilveren medaille bij finale Interieuradviseur
Het HMC deed ook mee aan de nationale finale interieuradviseur. Hiermee wist HMC’er Roos een mooie tweede plek te behalen. HMC’er Christy deed ook mee en werd vijfde. Lees hier meer over deze finale.

V.l.n.r. Roos en Christy