Interieuradviseurs herinrichten een verzorgingstehuis

02 april 2019

Lisanne, Sharon en Samantha zitten in het derde jaar van de opleiding Interieuradviseur en gingen aan de slag voor een échte opdrachtgever, het verzorgingstehuis in Castricum.

Budget
Ondanks dat er tijdens de opdrachten op school ook altijd een budget is waar rekening mee gehouden moet worden, was dat nu toch een beetje anders. ‘Eerlijk gezegd hielden we ons nooit echt aan dat budget, oeps, vertelt Sharon. ‘Nu moesten we wel, er was niet heel veel geld beschikbaar dus het was noodzakelijk dat we ons aan het budget zouden houden’, aldus Samantha.

Doelgroep
Naast het budget was het ook een uitdaging om in te leven in de doelgroep. Lisanne, Sharon en Samantha kregen de opdracht om op de afdeling van dementerende ouderen beleefhoekjes te ontwerpen. ‘Hierbij kun je denken aan een babyhoekje, washoek, ontspanhoek maar ook een supermarkt. Bij de ontwerpen moesten we er rekening mee houden dat de ouderen zich het prettigst voelen in een omgeving die er uitziet zoals de tijd die zij zich wél goed kunnen herinneren. Daarnaast was de vraag van de opdrachtgever dat de ziekenhuis sfeer plaats zou maken voor een huiselijke sfeer’.

Uitdaging
Wat de studenten van dit project hebben geleerd? Lisanne vertelt dat de meiden eerder niet zoveel wisten over dementie. Maar er was meer, zo hebben ze geleerd goede mails op te stellen, sneller contact op te nemen met bedrijven en leveranciers én werken ze beter en sneller met Vectorworks. ‘Een groot verschil met een opdracht van school is dat je nu veel zelfstandiger moet werken en plannen. In eerste instantie lijkt het lekker dat je je eigen tijd in kunt delen, maar dat houdt niet in dat je iedere dag vroeg klaar bent. Je kunt niets overslaan of uitstellen want de klant verwacht op tijd bepaalde zaken. Ze vragen jouw hulp omdat jij de deskundige bent, zo moet je je dus ook gedragen. Elke dag is anders en ik vond het echt een uitdaging en zou het daarom iedereen aanraden. Je leert erg veel en je kunt eindelijk een keer zien hoe het er in een echte opdracht aan toe gaat’, aldus Lisanne.

02 april 2019 | Interieuradviseur