Rotterdamse wethouder van Onderwijs bezoekt het HMC tijdens de Dag van de Leerplicht

21 maart 2019

Vandaag is de Dag van de Leerplicht. Leerplichtambtenaren van de gemeente Rotterdam gaven vandaag aan eerstejaars- en tweedejaarsklassen van het HMC een workshop. Een eerstejaarsklas van de opleiding Interieuradviseur deed niet alleen de workshop met hun eigen klas, maar de wethouder van Onderwijs Said Kasmi was ook aanwezig.

Met elkaar keek de klas het filmpje over de dag van de leerplicht. Aan de hand van dit filmpje gingen zij met elkaar het gesprek aan. Leerplichtambtenaar Sarah vertelt: ‘De voornaamste reden om niet naar school te komen is demotivatie. Wie heeft dit weleens?’ Een aantal studenten steken hun vinger op en ook de wethouder heeft dit vroeger weleens gehad. ‘Ik ging vroeger bijna altijd braaf naar de lessen. Ik had leuke docenten en vrienden. Maar natuurlijk had ik ook weleens een dag dat ik wat minder zin had. Maar door o.a. mijn vrienden werd ik weer gemotiveerd’, aldus de wethouder.

Naast het filmpje speelden de studenten ook een quiz met vragen over de leerplicht en wat een leerplichtambtenaar doet. Student Lisa vertelt: ‘Vaak zien studenten de leerplichtambtenaar als iets heftigst, maar de leerplichtambtenaar biedt juist een luisterend oor aan. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn.’ Aan het eind van de quiz was student Lisa de winnaar. Zij mocht met de wethouder op de foto, maar het is natuurlijk leuker om met je hele klas op de foto te gaan!

V.l.n.r. Klas 1WA40,  leerplichtambtenaar, docent Dennis van Damme, Wethouder Said Kasmi, locatiedirecteur HMC Arjo van Nieuwamerongen, leerplichtambtenaar en studiecoördinator Marcel Veenhof.

Aandacht geven aan aanwezigheid van studenten
De Dag van de Leerplicht was voor het HMC gelijk de aftrap van een aantal acties om juist ook de studenten aandacht te geven die aanwezig zijn. Het HMC zet in op een zo hoog mogelijke aanwezigheid van studenten. We vinden het belangrijk dat studenten lessen volgen en op tijd zijn in de les. De komende maanden geeft het HMC daarom aandacht aan de aanwezigheid van studenten. Zo worden de studenten op maandag 25 maart beloond die vóór 08.15 uur op school zijn. Zij krijgen een breakfast smoothie. De studenten die in een bepaalde periode geen ongeoorloofd verzuim hebben, ontvangen een goed-bezig brief. En de klassen met het minste ongeoorloofd verzuim kunnen een klassenuitje naar keuze winnen! #jijbentgoedbezig

21 maart 2019 | Algemeen