Stage lopen in Skive? Sanne deed het!

23 januari 2020

Skive, grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt. Dit plaatsje ligt tegen het noorden van Denemarken en dit is de plek waar student Allround montagemedewerker Houttechniek Sanne haar kans greep om een buitenlandstage te doen. Sanne wilde graag meer van de wereld zien én op persoonlijk gebied groeien dus is ze de uitdaging aangegaan.

Tiny Houses
Met een groep van in totaal acht personen heeft ze gewerkt aan ‘tiny houses’ van hout voor het Skive College. Sanne mocht heel zelfstandig werken en heeft op die manier ontzettend veel geleerd. Daarnaast heeft ze ook nog een week samen met een Deense stagestudent meegelopen bij het grote bouwbedrijf Byggefirmaet Knudsgaard. Alles bij elkaar een zeer leerzame tijd voor Sanne.

Een onvergetelijke ervaring
De gastvrijheid van de Denen is iets wat Sanne nooit zal vergeten. De Denen zijn erg vriendelijke en behulpzame mensen. In korte tijd voelt ze zich snel thuis en vertrouwd. Dat ze ook nog eens elke week met de kantinejuffrouw van het Skive college mocht paardrijden maakte de ervaring helemaal een om nooit te vergeten. Sanne geeft dan ook als tip om een stage in het buitenland gewoon te doen als de kans zich voor doet. ”Je ontmoet nieuwe mensen, leert nieuwe vaardigheden en wordt er zelfstandiger van. Hoe geweldig is dat?!”

Je leest het volledige interview met Sanne in het studentenmagazine.