Studenten Meubelstofferen ontwerpen duurzame poefjes

02 maart 2021

Bewustwording van onze economie. Van lineair naar circulair. Hoe kunnen wij dat in onze dagelijkse leven toepassen? En hoe kunnen wij hier in ons vak bewuster mee omgaan?

De studenten Meubelstofferen gingen met bovenstaande vragen aan de slag tijdens het project Duurzaamheid. Het project bestond uit verschillende onderdelen. Eerst gingen de studenten op excursie bij bouwatelier Fiction Factory, waar ze met eigen ogen konden zien wat voor materialen er hergebruikt worden. Ze volgden ook een workshop en een masterclass over dit onderwerp. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag met het maken van een poef met duurzame materialen, waarvan de stoffen zijn gedoneerd door het Rijksmuseum.

Poefjes gemaakt van sausemmers

De afgelopen periode zijn de studenten bezig geweest met het maken van de poefjes. Onderdeel van de poefjes zijn sausemmers, die als romp dienen. Ook maakten ze gebruik van het hout dat afkomstig is van de panelen van het Rijksmuseum, hout van een oud kinderbed en voor de pootjes kleine boomstammetjes. In deze materialen zijn briefjes gestoft als aandenken.

Tentoonstelling

De komende weken is er een tentoonstelling in het studiecentrum in Amsterdam. Studenten van het HMC kunnen de poefjes daar bewonderen.

Wil je meer weten over de opleiding Meubelstofferen? Klik dan hier.

.

 

 

02 maart 2021 | Duurzaamheid, Meubelstofferen